Vali Gül, Sivas'a Yapılacak Olan Yatırımları Anlattı

Sivas Valisi Davut Gül, Demirciler Esnaf Odası Başkanlığı tarafından düzenlenen programa katıldı.

Vali Gül, Sivas'a Yapılacak Olan Yatırımları Anlattı
Programda konuşan Vali Davut Gül, Türkiye’nin ve Sivas’ın iyiye gittiğini belirterek, "Geçen sene yapılan kamu yatırımlarının miktarı belli, bu sene ki yapılanların miktarı belli. Bu sene hükümet konağına ek bina yapılacak. Defterdarlık binası çok kötü şartlarda şuanda yatırım programında inşallah 15-20 gün içeresinde ihaleye çıkacağız. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü binası depreme dayanıksız bir ay içeresinde ihaleye çıkacağız. İŞ-KUR binası çok kötü durumda bu yıl içerisinde ihaleye çıkacak. 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ek bina yapıyoruz. Engelliler için Engelliler Yaşam Merkezi yapılacak. Huzurevi inşaatı zaten devam ediyor. 10 bin kişilik yurt yapacağız. Hızlı tren ilimize 2018 yılında gelmesi hedefleniyor. İkinci üniversite inşallah yapılacak. Köylerin alt yapısına geçtiğimiz yıllardan daha fazla yatırım yapacağız. İkinci organize sanayi için işlemler hızla ilerliyor. Hangi alana bakarsanız bakın ciddi anlamda plan ve proje var" dedi.

Gül, devam eden ve proje aşamasında olan tünellerin toplam uzunluğunun 52 kilometre olduğunu kaydederek, "2023 yılına kadar hepsi bitmiş olacak. Bu Sivas’ın gücü, Türkiye’nin gücü, sizlerin gücü" diye konuştu.

Gül, Kızılırmak İlköğretim Okulu’ndan başlayan ve Selçuk Anadolu Lisesi’ne kadar devam alanda bir dönüşüme gidileceğini belirterek, "Bu bölgedeki tarihi alanların restorasyonları yapılacak. Sağlam binaların cepheleri giydirilecek, küçük olanlar da yıkılacak. Eski Numune Hastanesi’nin bulunduğu yere de cami yapılacak. Ayrıca Halk Eğitim Merkezi ve Kızılırmak İlköğretim Okulu’nun bulunduğu bölge inşallah el sanatları çarşısı olacak." ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA