Nusaybin'de Normal Kilolarının Altında Doğan Bebeler Artık İlçe Dışına Gönderilmeyecek

Mardin‘in Nusaybin İlçe Devlet Hastanesi normal kilolarının altında doğan bebekleri artık başka yerlere sevk etmeden bebekler için açılan yeni doğan yoğun bakım ünitesinde tedavi ediyor.

Nusaybin'de Normal Kilolarının Altında Doğan Bebeler Artık İlçe Dışına Gönderilmeyecek
Normal kilolarının altında doğan bebeklerin tedavileri için başka yerlere sevk edilmeden Nusaybin Devlet Hastanesi’nde düşük kilolu bebekler için yeni doğan yoğun bakım ünitesi açıldı. Nusaybin Devlet Hastanesi’nde görev yapan Çocuk Sağlığı Hastalıkları Uzmanı Doktor Mehmet Can Yeşil, düşük kilolarla yeni doğan bebeklerin artık başka yerlere sevk edilmediğini ve hastanede açılan yeni doğan yoğun bakım ünitesinde tedavi edildiğini belirtti.

Yeşil, “Nusaybin Devlet Hastanesi’nde 7 kuvözden, 1 oto terapi tünel ve 1 izolasyon odamız olmak üzere 8 kuvözle hizmet vermekteyiz. Normal bebekler 2 kilo 500 gram ile 4 kilogram arasında doğarken, bazı bebeklerin bu ağırlığın altında doğduğu biliniyor. Burada yeni doğan bebeklerin kendine göre durumları bulunmaktadır. Biz burada 3 mekanik vantilatörümüzle bebeklerin ileri düzeyde yaşamlarına bir nebze olsun katkıda bulunuyoruz. Nusaybin halkına hizmet vermekteyiz. Bebeklerin il dışına gönderilmesi sırasında çeşitli sorunlar oluyor. Özelikle düşük doğumlu bebeklerde kanamalar ve ölüme neden olmaktadır. Biz burada gereken tedavilerini verip bebeklerle yaşam şansı sağlıyoruz bu açıdan mutluyuz. Deneyimli bir ekibimiz var, 8 hemşiremiz ve üç doktor olarak burada Nusaybin halkına hizmet vermekteyiz ve burada olmaktan mutluluk duyuyoruz” dedi.

Kaynak: İHA