Nusaybin'de Düşük Gramlı Bebeklerin Tedavileri İçin Cihaz Alındı

Nusaybin Devlet Hastanesi Yeni Doğan Yoğun Bakım Ünitesine düşük gramlı bebeklerin doğumu ve doğum sonrası tedavileri için uygun cihazlar alındı.

Nusaybin Devlet Hastanesi Çocuk Sağlığı Hastalıkları ve Uzman Doktoru Mehmet Can Yeşilmen, hastaneye her geçen gün yenilikler yaptıklarını söyledi.

Nusaybin’de düşük gramlı bebeklerin doğum için başta Batman ve Diyarbakır olmak üzere ilçe dışına birçok merkeze gönderildiğini anımsatan Yeşilmen, artık bu hizmeti vatandaşlara Nusaybin Devlet Hastanesi'nde vereceklerini kaydetti.

Yeni Doğan Yoğun Bakım ünitesinde 7 kuvöz, 1 oto terapi tünel ve 1 izolasyon odası olmak üzere 8 kuvözle hizmet verildiğini anlatan Yeşilmen şöyle konuştu:

'Yeni doğanların yaklaşık 9'da 1'i küçük düşük doğum ağırlıklı bebekler olarak doğmaktadır. Normal bebekler 2 bin 500 ile 4 bin gram arasında doğarken, bazı bebeklerin 2 bin 500 gramın altında, bir kısmı bin 500 gramın altında doğmaktadır. Yeni doğan bebeklerin kendine göre bazı özel sorunları olmaktadır. Bunlar solunum sıkıntısı, elektro çocuk bozuklukları, beslenme bozukları ve enfeksiyon olmak üzere çeşitli problemler olmaktadır. Biz, burada 3 mekanik vantilatörümüzle bebeklerin ileri düzeyde yaşamlarına bir nebze olsun katkıda bulunuyoruz. Biz, burada gereken tedavilerini verip bebeklerle yaşam şansı sağlıyoruz. 3 doktor ve 8 hemşiremizle halkımıza hizmet vermekteyiz. Kızıltepe, Mardin, Midyat ve Diyarbakır’dan çeşitli hasta kabullerini alıyoruz.'

Nusaybin Devlet Hastanesi Baştabibi ve Hastane Yöneticisi Doktor Selim Önverdi, çalışmalarından dolayı çocuk ve doğum servisi hekimleri ile çalışanlarını kutladı.

Hastanenin sürekli gelişim içerisinde olduğunu bildiren Önverdi, 'Burada vatandaşlarımıza her türlü sağlık hizmeti vermek için ekibimizle birlikte gece gündüz çalışıyoruz. Hastanemiz sürekli gelişiyor. Özellikle Yeni Doğan Servisimizin bu çalışması vatandaşlarımıza çok yararı olacaktır. Hem maddi hem manevi olarak vatandaşlarımıza fayda sağlayacaktır.' dedi.

Kaynak: AA