Muş'a Yapılan Yatırımlar

Muş Valisi Seddar Yavuz Muş'a yapılan yatırımları değerlendirdi.

'4 Şubat Dünya Kanser Haftası' nedeniyle düzenlenen programda konuşan Vali Yavuz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde son 14 yılda sessiz ve büyük bir devrim yaşattığını söyledi.

Yapılan yatırımların çoğunlukta sağlık alanını kapsadığını ifade eden Vali Yavuz şöyle konuştu:

'Özellikle 1980-1990’lı yılları hatırlayan ve o yıllarda hastanelere giden, ilaç bulamayan, koyunlarını ilaç almak için satan, özel muayenehanelerde bekleyen, doktorların muayene ücretini ödeyemeyen, bıçak parası peşinde koşan ve o günleri de kırsalda büyüyen, babası hayvancılık yapan bir ailenin çocuğu olarak çok net hatırlıyorum. 2016 yılı içerisinde Muş'a toplam 7,5 milyon lira civarında bir kaynak aktardı.

Özellikle Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüz kapsamında yaklaşık 7 milyon lira vatandaşımıza para aktardık. Bunun dışında Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları başkanı olan kaymakamlarımız ve ildeki vali yardımcılarımız aracılığıyla da 500 bin lira civarında buradan kaynak aktardık. Biz, sizin her zaman yanınızda olmaya, sizlerin emrinde ve hizmetinde olmaya gerçekten önem atfediyoruz.

2016 yılında Muş ili genelinde evde bakım hizmetleri için 60 milyon lira para verdik. Yani sosyal yardım konusu, sosyal devletlerin en önemli konularından bir tanesidir. 2016 yılında sosyal yardım ve sosyal hizmet gideri olarak vatandaşlarımıza ödediğimiz miktarın toplamı 196 milyon liradır. Bunun 60 milyon lirası de sadece evde bakım hizmetidir.' dedi.

Konuşmanın ardından Vali Yavuz kanser hastalarının taleplerini dinledi.

Kaynak: AA