Gökçek 15 Temmuz'u Gurbetçi Kadınlara Anlattı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek: '(FETÖ'nün darbe girişimi) Bazıları darbecilere acıyor. Bu merhametsizliği yapanlara acınmaz. Siz de ülkelerinize döndüğünüzde bu görüntüleri özellikle Avrupalılara anlatın, görüntülerin bir örneğini de size vereceğim siz de onlara izletin'

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Avrupa'da yaşayan gurbetçi kadınlara Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimini anlatarak, 'Bazıları darbecilere acıyor. Bu merhametsizliği yapanlara acınmaz. Siz de ülkelerinize döndüğünüzde, bu görüntüleri özellikle Avrupalılara anlatın, görüntülerin bir örneğini de size vereceğim siz de onlara izletin.' dedi.

Gökçek, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlık Binası Konferans Salonu'nda Avrupa Türk Demokratlar Birliği (UETD) Teşkilatı'nın Bölge Kadın Kolu yöneticileriyle bir araya geldi. Toplantıda, Ankara'da 15 Temmuz gecesi kaydedilen görüntüler sinevizyondan katılımcılara izlettirildi.

Gökçek, burada yaptığı konuşmada, darbe gecesi, olayların yüzde 80'inin Ankara'da yaşandığını söyledi.

FETÖ'nün darbe girişimine aylar önceden hazırlandığını dile getiren Gökçek, yayınlanan bazı reklam filmlerinin de darbe mesajı verildiğini anımsattı.

15 Temmuz gecesi, belediyeden saat 22.00 civarında çıktığını o sırada Ankara semalarında savaş uçakların uçtuğunu aktaran Gökçek, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'i aradığını ve darbe olduğu haberini aldığını anlattı.

Darbe girişiminin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla sokaklara dökülen vatandaşlar tarafından engellendiğini belirten Gökçek, darbe girişiminin önlenmesinde belediyenin de büyük rolü olduğunu ifade etti.

Gökçek, 'Sayın Cumhurbaşkanımızın Esenboğa Havalimanı'na gelişi esnasında da yüzlerce iş makinesi ve itfaiye aracı yolu tıkayarak darbecilerin havalimanına ulaşması da engellendi.' dedi.

Sinevizyonda yer alan görüntüleri izlerken her seferinde üzüldüklerini aktaran Gökçek, 'Ama anlatmamız lazım. İnsanlar uyansın ve unutmasın diye göstermek gerekiyor. Bazıları darbecilere acıyor. Bu merhametsizliği yapanlara acınmaz. Siz de ülkelerinize döndüğünüzde bu görüntüleri özellikle Avrupalılara anlatın, görüntülerin bir örneğini de size vereceğim siz de onlara izletin.' diye konuştu.
Kaynak: AA