'Genç Sanatçıların Kültür Sanat Alanındaki İstihdamı'

FilmSan Vakfı Müdürü Terzioğlu: 'Türkiye'de radyo, televizyon, sinema bölümü okuyan öğrencilere imkanlar sunabilmek ve onları yetiştirebilmek adına Türkiye'nin 7 bölgesinden, 80 öğrencinin, eğitim alması ve onlara ileriye dönük olarak ışık tutması amacıyla bu projeyi oluşturduk' 'Bir hafta sürecek zirvenin ilk üç gününde oyuncu, senarist, yönetmen ve yapımcılardan oluşan Türkiye'nin önde gelen isimleri paneller verecek. 910 ve 11 Şubat'ta ise öğrenciler yirmişer kişilik sınıflarda atölye çalışmalarına katılacak, oyunculuk, senaristlik ve yönetmenlik üzerine eğitim verilecek'

Film-San Vakfı tarafından hayata geçirilen ve Türkiye'nin farklı üniversitelerinden 80 genç öğrencinin bir araya geleceği, 'Genç Sanatçıların Kültür Sanat Alanındaki̇ İsti̇hdam Poli̇ti̇kalarına Bakış Açısı Zi̇rvesi̇' Beyoğlu Belediyesi Gençlik Merkezi'nde yarın başlayacak.

AB Bakanlığı AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Erasmus+ Programı kapsamında düzenlenen projeye ilişkin AA muhabirine açıklamada bulunan Film-San Vakfı Müdürü Kıvanç Terzioğlu, bu tür projelerin daha önce de kendilerine geldiğini ancak Engin Çağlar yönetime geldikten sonra projenin hayata geçtiğini söyledi.

Terzioğlu, projeyi geliştirdikten sonra işe başladıklarını belirterek, 'Türkiye'de radyo, televizyon, sinema bölümü okuyan öğrencilere imkanlar sunabilmek ve onları yetiştirebilmek adına Türkiye'nin 7 bölgesinden, 80 öğrencinin, eğitim alması ve onlara ileriye dönük olarak ışık tutması amacıyla bu projeyi oluşturduk. Farklı üniversitelerden 369 başvuru yapıldı ve öğrenciler arasından 80 kişi seçildi.' dedi.

- Ünlü yönetmen, senarist ve oyuncular panellere katılacak

Projenin Avrupa Birliği Bakanlığı, İstanbul Kalkınma Ajansı ve Beyoğlu Belediyesinin katkılarıyla gerçekleştiğinin altını çizen Terzioğlu, şunları kaydetti:

'Bir hafta sürecek zirvenin ilk üç gününde oyuncu, senarist, yönetmen ve yapımcılardan oluşan Türkiye'nin önde gelen isimleri paneller verecek. 9-10 ve 11 Şubat'ta ise öğrenciler yirmişer kişilik sınıflarda atölye çalışmalarına katılacak, oyunculuk, senaristlik ve yönetmenlik üzerine eğitim verilecek. Radyo televizyon ve sinema okuyan öğrencilere ışık tutabilmek ve onların eğitimine katkıda bulunabilmek amacıyla yapılmış bir proje. Bu zirveden çıkan sonuç kapsamında, yapımcı, yönetmen, oyuncu ve senaristlerin yaşadığı sorunlar, talepler ve istekleri toplayarak çözüm bulabilmek adına meclise göndereceğiz.'

Terzioğlu, projeye katılan tüm sanatçılara teşekkür ederek, 'Senarist de yönetmen de yapımcı da sanatçı. Sağ olsunlar, telefon açtığımda beni kırmadılar. Ben yaklaşık 7 yıldır vakfın müdürlüğünü yapıyorum. Beş tane yönetim gördüm ama herhalde en keyifle çalıştığım yönetim bu olsa gerek diye düşünüyorum. Bu dönem, sanatçıların, sinemanın ve oyuncuların daha ağırlıkta olduğu bir yönetim oldu. Engin Çağlar'ın başımızda olması bize büyük bir artı kazandırdı. Çünkü Yeşilçam'ın ve Türk sinemasının gerçekten en önemli duayenlerinden biri Engin Çağlar.' ifadelerini kullandı.

Oturum ve panellerde, İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Nedret Apaydın, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Anta Toros, Devlet Devrim, Ayşe Mine, Meral Konrat, Neşe Aksoy, Nermin Denizci, Kıvanç Terzioğlu, oyuncu Ediz Hun, Lale Film'in sahibi Necip Sarıcı, Antalya Film Festivali Genel Koordinatörü ve yapımcı Elif Dağdeviren, oyuncular Nursel Köse, Haydar Şişman, Bennu Yıldırımlar ve Nedim Saban, yönetmenler Hilal Saral, Osman Sınav, Biket İlhan ve Mustafa Kara, avukat Burhan Gün, FİYAB (Film Yapımcıları Meslek Birliği) Genel Sekreteri Ahmet Edebali, Setem Yönetim Kurulu Başkanı ve Yönetmen Mehmet Güleryüz, senaristler Kerem Deren ile Gülin Tokat katılımcılarla bir araya gelecek.

Zirve, 12 Şubat'ta sona erecek.
Kaynak: AA