Eskişehir'den Kısa Kısa

Tepebaşı Belediyesi Esentepe Çocuk Sanat ve Kültür Merkezi, çocuklara yönelik etkinlikleri farklılık yaratıyor.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, alanlarında uzman eğitimcilerin çocuklara çeşitli alanlarda atölye çalışmaları yaptırdığı merkezde, oyun sınıfları, resim, müzik, satranç, çocuk yogası, etütler ve her dönem eklenen farklı atölyeler bulunuyor.

Kadınlar için pilates ve girişimcilik, aileler için sağlık seminerleri ile Esentepe ve çevresindeki mahallelerin vatandaşlarına hizmet veriyor.

2016 yılı içerisinde 526 çocuk, 26 kadın olmak üzere toplamda 552 kişi merkezden düzenli olarak hizmet aldı.

- Pera Müzesi ile Odunpazarı Belediyesi işbirliği

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ile İstanbul Pera Müzesi Müdürü Özalp Birol bir araya geldi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, başkanlık makamında gerçekleşen ziyarette Başkan Kurt, Birol'a Odunpazarı Belediyesinin projelerini anlattı.

Odunpazarı Belediyesinin çalışmalarını takip ettiğini ifade eden Birol, Tarihi Odunpazarı Bölgesi'ni gezdiğini ve bölgeden çok etkilendiğini vurguladı.

Birol, Odunpazarı ilçesine yeni açılacak olan Sanat Galerisi'ni gezdiğini, galeriden etkilendiğini ve belediyeyle çalışma yapmak istediğini ifade etti.

- Seyitgazi Belediye Başkanı Kalın'dan TÜMSİAD'a ziyaret

Seyitgazi İlçe Belediye Başkanı Hasan Kalın, TÜMSİAD Eskişehir Şube Başkanı Ali Engiz ve yeni dönem yöneticilere hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Başkan Kalın, 2017 yılında Seyitgazi, Kırka ve Frig Vadisi'nde yapacağı çalışmaları ve hizmetleri anlattı.

Kalın, TÜMSİAD üyelerini Seyyid Battal Gazi ve Şeyh Şücaeedin Veli'yi ve Frig Vadisi'ni tanıtmak için ilçeye davet etti.

Kaynak: AA