Elazığ'da Cazibe Merkezleri Programı Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde 23 ili kapsayan ve içerisinde Elazığ’ında yer aldığı ‘Cazibe Merkezleri Programı’ ile ilgili bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Elazığ'da Cazibe Merkezleri Programı Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı
Elazığ Organize Sanayi Bölgesi ve Fırat Kalkınma Ajansı tarafından yatırımcıları, ’Cazibe Merkezleri Programı’ kapsamında bilgilendirmek amacıyla OSB toplantı salonunda gerçekleştirilen programa, Vali Murat Zorluoğlu, AK Parti Elazığ Milletvekilleri Ömer Serdar, Ejder Açıkkapı, Metin Bulut, Tahir Öztürk, Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Fırat Kalkınma Ajansı Elazığ Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Abdulvahap Yoğunlu ve iş adamları katıldı.

2012 yılından itibaren Elazığ’da genel olarak devlet desteklerinden yararlanma konusunda bir dezavantajın söz konusu olduğunu belirten Vali Murat Zorluoğlu, "Cazibe Merkezleri Programıyla birlikte bu dezavantajı önemli bir biçimde avantaja dönüşeceğini söylemek mümkün. Cazibe Merkezleri Programı imalat sanayi sektöründe çok ciddi destekler sağlayacak bir program. Cazibe Merkezleri Programında imalat sanayi sektörlerine ilave olarak çağrı ve veri merkezleri de desteklenecek" dedi.

Bir ülkenin kalkınmasının yatırımlar ve iş adamlarının girişimiyle ölçülebildiğini aktaran AK Parti Elazığ Milletvekili Ömer Serdar, "AK Parti hükumetleri olarak başından beri ülkede milli geliri, ekonomik refah seviyesi ve sosyal barışı temin etme açısından değişik uygulamalara girdik. Ekonomik dengeyi, istihdamın tabana yaygınlaşmasını sağlayamazsanız sosyal barış zedelenir. Bugün dünyanın barışı zedelenmişse kuzey yarım kürenin refah seviyesinin güney yarım küreye göre uçurumlar oluşturmasıdır ve çatışmaların temelinde de bu vardır. Dolayısıyla biz de AK Parti hükumetleri olarak bütün programlarımızda kendi ulusal ölçekte dengeyi oluşturmak için bir takım yatırım programları, teşvikler ve cazibelerle bu sosyal barışı ve milli geliri artırmayı hedefledik" diye konuştu.

Cazibe Merkezi Programına Elazığ ilinin dahil olmasının bölge için önemli olduğunu vurgulayan AK Parti Elazığ Milletvekili Tahir Öztürk, "Biz seçildiğimiz günden itibaren Elazığ’ın teşviklerden ve cazibe merkezinden yararlanması için çalışmalarımıza devam ettik. Başbakanımız Binali Yıldırım Diyarbakır’da Cazibe Merkezleri Programında yer alan 23 ilin içine Elazığ’ında dahil edildiğini açıkladı.

Biz başbakanımıza, bakanlarımıza teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.

AK Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı’da , Elazığ’da bugüne kadar yatırım yapmış olan yatırımcıların cazibe merkezleri programından en fazla istifade etmesi gereken insanlar olduğunu düşündüğünü söyledi.

Açıkkapı, "Dışarıdan gelecek olan yatırımcılara da ihtiyacımız var. Onlarında Elazığ’a yapacakları yatırımlar çok önemli. Elazığ’da yatırım yapılacak ortam hazırdır" şeklinde konuştu.

Elazığ’ı Cazibe Merkezi Programı illerinin içine sokmanın zor bir süreç olduğunu dile getiren AK Parti Elazığ Milletvekili Metin Bulut, bu süreçte milletvekili arkadaşlarının, vali ve belediye başkanının çok gayreti olduğunu söyledi.

Bulut, "Elazığ adeta bütün siyaseti ve bürokrasisiyle aynı noktaya güçlü şekilde vurdu ve ilimizi bu kampanyadan faydalandırdı" dedi.

Cazibe Merkezleri Programı’nın Elazığ için büyük bir fırsat olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz ise bu fırsattan Elazığ’ın faydalanması için bakanlıklar düzeyinde yapılan toplantılarda, milletvekillerinin, valinin ve belediye başkanı olarak kendisinin Elazığ’ın tekliflerini, önerilerini oraya götürdüklerini söyledi.

Yanılmaz, "Yayınlanan kararnamede de bu teklif ve önerilerin bakanlık tarafından dikkate alındığını da gördük. Böyle bir fırsat doğduktan sonra iş artık sanayicilere kalıyor. Doğan fırsatları yatırıma dönüştürmek sanayici ve yatırımcının işidir" diye konuştu.

Konuşmaların ardından FKA Elazığ Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Abdulvahap Yoğunlu’nun, Cazibe Merkezleri Programını tanıtan sunumla devam eden program, soru, cevapla sona erdi.
Kaynak: İHA