Çanakkale'de Şehitlik Yolunun Selden Zarar Görmesi

Gelibolu Yarımadası Tarihi Alan Başkanı Kaşdemir: 'Kabatepe mevkisiyle Alçıtepe köyü arasındaki Azmak Deresi üzerindeki köprü düşünüyoruz ki çok yakın bir zamanda bitecek. 15 Şubat'ta inşallah bu köprü tamamlanıp, hizmet vermeye başlamış olacak'

Çanakkale'de, 28 Kasım 2016 tarihinde meydana gelen selden zarar gören şehitlik yolunun 15 Şubat'ta yeniden trafiğe açılacağı bildirildi.

Selden zarar gören yolda, Gelibolu Yarımadası Tarihi Alan Başkanlığı tarafından bakım ve onarım çalışması başlatıldı.

Kabatepe'den Şehitler Abidesi'ne giden yol, çalışmalar nedeniyle araç ve yaya kullanımına geçici süreyle kapatıldı.

Şehitler Abidesi'ne ve Seddülbahir ile Alçıtepe köylerine ulaşım ise Kilitbahir köyü üzerinden sağlandı.

Azmak Deresi üzerine yeni köprü yapımı devam ederken, derenin de yeni bir yağış sonrası aynı tehlikeye yol açmaması için ıslah çalışması yapılacak. Köprü tamamlanıp yol trafiğe açıldıktan sonra ise bölgeye dere ıslah çalışması kapsamında iki menfez yapılacak.

- Köprü, 15 Şubat'ta tamamlanacak

Gelibolu Yarımadası Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, gazetecilere yaptığı açıklamada, kış mevsiminde bölgede kuvvetli yağışların görüldüğünü söyledi.

Bu yıl bölgedeki çetin kış şartları nedeniyle şehitlik bölgesinde de bazı tahribatlar meydana geldiğini ifade eden Kaşdemir, şöyle konuştu:

'Şuanda üzerinde bulunduğumuz köprü o dönemde çok yoğun yağmur nedeniyle taştı ve sel sonucu yıkıldı. Trafiğin güvenliği tehlikeye girmişti. Biz de Tarihi Yarımada içerisinde insan yoğunluğu, hareketlilik başlamadan önce köprüyü daha güvenli hale getirmeyi düşündük. O yüzden hemen arkadaşlarımızla beraber çalışmalara başladık. Şuanda da köprünün yapımı devam ediyor. Kabatepe mevkisi ile Alçıtepe köyü arasındaki Azmak Deresi üzerindeki köprü düşünüyoruz ki çok yakın bir zamanda bitecek. 15 Şubat'ta inşallah bu köprü tamamlanıp, hizmet vermeye başlamış olacak.'

Kaşdemir, özellikle mart ayından itibaren şehitliklerde müthiş bir yoğunluk yaşanmaya başladığına işaret ederek, 'Yolumuzu bu yoğunluğu kaldıracak ve ileride de herhangi bir yağış veya sel sonucunda tekrar yıkılmayacak hale getirmek istiyoruz. Tekrar herhangi bir güvenlik riski oluşturmayacak şekilde köprümüz yapılmaktadır.' ifadelerini kullandı.
Kaynak: AA