'Çalışma Hayatında Milli Seferberlik' Programı

Türkiye İş Kurumu Genel Müdürü Özkan: 'Sayın Bakanımızın belirttiği üzere alın terinin akıl teriyle değerlendirildiği müreffeh bir Türkiye için bu seferberlik kapsamında gerekli çalışmalar yapılacak'.

Türkiye İş Kurumu Genel Müdürü Mehmet Ali Özkan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından başlatılan 'Çalışma Hayatında Milli Seferberlik' programına ilişkin, 'Sayın Bakanımızın belirttiği üzere alın terinin akıl teriyle değerlendirildiği müreffeh bir Türkiye için bu seferberlik kapsamında gerekli çalışmalar yapılacak' dedi.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) hizmet binasında Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Özdemir Aktaş, SGK İl Müdürü Tahir Cevher ve kurum çalışanlarıyla bir araya gelen Özkan, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Görüşmenin ardından gazetecilere açıklama yapan Özkan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın milli seferberlik çağrısı doğrultusunda, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun 6 Ocak'ta Konya'dan kamuoyuna duyurduğu 'Çalışma Hayatında Milli Seferberlik' programı kapsamında Tunceli'ye geldiklerini söyledi.

Tunceli'de çalışma hayatının tarafları ile bir araya gelerek Türkiye'nin 2023 hedefleri doğrultusunda çalışmaları ve teşvikleri anlatacaklarını ifade eden Özkan, şöyle konuştu:

'Bu toplantılar kapsamında 81 ilimizde Ticaret ve Sanayi Odaları, esnaf odaları, işçiler, iş arayanlar ile çalışma hayatının tüm taraflarını dinleyerek Ankara'ya döndüğümüzde buradan gelen sesler üzerine yeni politikalar üretmek, mevzuatımızda bununla ilgili gerekli değişiklikleri yapmak ve burada bize iletilen sorunlara yerinde çözüm bulmak açısından gerekli çalışmaları yürüteceğiz. İstihdama katkı sağlama hedefiyle kayıt dışı istihdamla ilgili mücadelemizi bugün yine taraflarla paylaşacağız. Bilindiği üzere baktığımızda kayıt dışı istihdamdaki bir puanlık düşüş ekonomimizi 1,9 milyar lira olumlu etkilemekte. Bu açıdan büyük önem arz ediyor. Ana konularımızdan bir tanesi de kayıt dışı istihdamla mücadele.'

Özkan, görüşmeler esnasında bakanlığa bağlı birimler hakkında bilgilendirme çalışmaları da yapacaklarını ifade etti.

Yeni görüşleri alıp, yeni düşünceler, yeni politikalarla da çalışma hayatını daha iyi bir çalışma hayatına dönüştürmek amacıyla çalışacaklarını aktaran Özkan, 'Sayın Bakanımızın belirtiği üzere alın terinin akıl teriyle değerlendirildiği müreffeh bir Türkiye için bu seferberlik kapsamında gerekli çalışamalar yapılacak. İnşallah bu seferberlik çalışmalarının Tunceli'mize, ülkemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.' dedi.

Özkan daha sonra kurum müdürleriyle basına kapalı görüşme gerçekleştirdi.
Kaynak: AA