Antalya'da 'Yeni Türkiye' Konulu Konferans

Birlik Vakfı Antalya Şubesi tarafından düzenlenecek 'Yeni Türkiye ve Yeni Hükümet Modeli' konulu konferansta AK Parti İstanbul Milletvekili ve eski Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu konuşacak.

Birlik Vakfı Antalya Şube Başkanı Bekir Asri, yaptığı yazılı açıklamada 6 Şubat Pazartesi günü düzenlenecek konferansta Birlik Vakfı olarak ülkenin ve halkın geleceğini, kaderini yakından ilgilendiren yeni anayasa konusundaki çalışmaları çok önemli ve yerinde bulduklarını bildirdi.

Asri açıklamasında ayrıca, başkanlık sistemi tartışmalarına herkes gibi kendilerinin de ilgisiz ve kayıtsız kalmasının düşünülemeyeceğini kaydederek, 'Bu nedenle ülkemizin en değerli sivil toplum kuruluşlarından biri olan Birlik Vakfı olarak 'Yeni Türkiye ve Yeni Hükümet Modeli' konulu bir konferans düzenliyoruz.

Bu konferansla 'Yeni anayasa ve Yeni Cumhurbaşkanlığı sistemi nedir ve neleri içermektedir?', 'Sisteme yapacağı katkılar ve halkın elde edeceği faydalar nelerdir?', 'Başkanlık sisteminin ülke ekonomisine katkısı nasıl olacaktır?'. 'Başkanlık sistemi geçmişte kalkınma yönündeki çabalarımızı sekteye uğratan koalisyonların olumsuz etkilerinden nasıl kurtaracaktır?', 'Başkanlık sistemi istikrara, huzura, barışa ve her alanda gelişmeye ve refaha nasıl olumlu etkilerde bulunacaktır?' gibi sorulara cevap bulmak istiyoruz.' şeklinde görüş bildirdi.

Asri bu kapsamda düzenleyecekleri 6 Şubat Pazartesi günü düzenlenecek konferansa Anayasa Hukukçularından Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Anayasa Komisyonu Başkanlığı görevi yanında AK Parti MKYK Üyesi ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Prof. Dr. Burhan Kuzu'yu davet edeceklerini ifade etti.

Kaynak: AA