AK Parti Teşkilat Başkan Yardımcısı Saadettin Aydın, Anayasa Ve Referandum Sürecini Değerlendirdi

Hükümet değişikliği sisteminin özü itibariyle vesayetten kurtulmanın adı olduğunu belirten AK Parti Teşkilat Başkan Yardımcısı Saadettin Aydın, vesayetçi odakların bu sisteme ısrarla itiraz etmelerinin altında yatan sebebin yine bu olduğunu söyledi.

AK Parti Teşkilat Başkan Yardımcısı Saadettin Aydın, Anayasa Ve Referandum Sürecini Değerlendirdi
AK Parti Elazığ İl Başkanlığı tarafından düzenlenen Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı’na katılan AK Parti Teşkilat Başkan Yardımcısı Saadettin Aydın, anayasa ve referandumu değerlendirdi. Belediye Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplantıya, AK Parti Elazığ milletvekilleri Tahir Öztürk, Ömer Serdar, Metin Bulut ve Ejder Açıkkapı, Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, AK Parti Elazığ İl Başkanı Ramazan Gürgöze, ilçe belediye ve teşkilat başkanları ile çok sayıda partili katıldı.

Adına Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi diye medyada paylaşılan bu sistemin basit sıradan bir hükümet değişikliği modeli olmaktan çok tarihi misyonunun yeniden üstlenileceği bir misyona geçiş olduğunu vurgulayan AK Parti Teşkilat Başkan Yardımcısı Saadettin Aydın, bu hükümet değişikliği sisteminin özü itibariyle vesayetten kurtulmanın adı olacağını ifade etti.

Vesayetçi odakların bu sisteme ısrarla itiraz etmelerinin altında yatan da sebebin de bu olduğunu aktaran Aydın, “Bu vesayet odakları, vesayetçi sistemini devam ettirmek istemektedirler. Milletin çoğunluğu tarafından kabul görmeleri konusunda endişeleri olduğu içinde bu sisteme geçişi meşru ve olumlu olarak görmüyorlar. Zira bunların bu ülkedeki millet çoğunluğunu elde etme şansları yok. Biz millete inanıp güvendiğimiz için rahatız. Bu millet iç ve dış tüm kuşatmalara karşı diri olarak görev başına çıkması gerektiği gün, hep beraber 15 Temmuz’da olduğu gibi görevinin başına çıkabilmektedir. Siz millet olarak nasıl ki 15 Temmuz’da hain girişime müsaade etmediyseniz, tüm bu denemeleri boşa çıkardıysanız bundan sonra da bu odaklara geçit vermeyecek, milletin iradesini temsil edeceksiniz” dedi.

Elaziz’in çok aziz insanlarından oluşan bir coğrafyanın adı olduğunu dile getiren Aydın, “Türkiye’de milli birliğin ve beraberliğin, milletin geleceğinin teminatı olan bir duyarlılık sahibi topluluk olarak sizlere minnet ve şükran borçluyuz. Bu hükümet değişikliği modelinin halk oylamasında göreceksiniz, Elazığ beklediğimizden daha yüksek bir oy performansını ortaya koyacaktır” diye konuştu.

AK Parti milletvekilleri adına konuşan AK Parti Elazığ Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Ömer Serdar, “AK Parti kadroları olarak milletin iradesini kendimize rehber ve yol gösterici aldığımız için programlarımız hep buna göre oldu. Hep milletle yürümeye seçtik. Millet kendisiyle yürüyen bu kadroları bugün 15 yıldır tek başına iktidarda taşıyor. AK Parti kadroları olarak temel felsefemiz insanımızın zenginleşmesi ve ülkemizin demokrasileşmesidir. İş başına geldiğimiz günden beri mücadelemiz bu yönde oldu” şeklinde konuştu.

Elazığ’da yapılan yatırımlar ve kentsel dönüşüm hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz ise il genelinde 259 hektarlık bir alanda kentsel dönüşüm çalışmaları yaptıklarını dile getirdi.

Toplantı daha sonra basına kapalı bir şekilde devam etti.
Kaynak: İHA