AK Parti Aydın 74. İl Danışma Meclisi Toplantısı

AK Parti Aydın İl Teşkilatının 74. Danışma Meclisi toplantısı milletvekillerinin de katılımıyla gerçekleştirildi

AK Parti Aydın 74. İl Danışma Meclisi toplantısı gerçekleştirildi.

Kültür Merkezinde düzenlenen toplantıda konuşan AK Parti MKYK Üyesi ve Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, referandum sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Anayasa değişikliği teklifinin ruhunun ve felsefesinin iyi anlatılması gerektiğini söyleyen Savaş, 'Referandumda, milletimiz kaderiyle ilgili bir tercihte bulunacak. Bir kere neden evet diyecek? Vesayetçi zihniyete son vermek için evet diyecek.' dedi.

Halk oylaması sonucunda evet çıkması durumunda vesayetçi zihniyetin son bulacağını savunan Savaş, şunları kaydetti:

'Bu zihniyet bugüne kadar ne yapmıştı? Tarihe şöyle baktığımızda çok örnek var. Milletin tercihleriyle milletin iradesiyle iktidara gelmiş hükümetleri darbelerle alaşağı edip başbakanları, bakanları asan zihniyet bu. İstedikleri zaman iktidara el koyan, istediklerini başbakan yapan, istediklerini cumhurbaşkanı yapan bir zihniyet bu zihniyet. İşte bu zihniyetin yok edilmesi gerekiyor. Önümüzdeki dönemde konulacak sandıkta yeter söz milletin diyebileceğimiz an bu an olacak.'

- 'Bu işin ideolojik tarafı yok'

Mevcut parlamenter sistemin krizlere müsait ve çift başlı bir yönetim sistemi olduğunu dile getiren Savaş, 1950 ile 2002 yılları arasında kurulan hükümetlerin ömrünün ortalama bir buçuk yıl olduğunu dile getirdi.

Savaş, şöyle devam etti: 'Bu değişiklik Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti için yapılmıyor. Bu sistem değişikliği, 80 milyonun kaderi ve geleceği için yapılıyor. Bin yıldır bu coğrafyada yaşayan milletin sonuna kadar bu coğrafyada yaşaması için bu sistem değişikliği yapılıyor. Bu işin ideolojik tarafı yok. Bu şahsi bir mesele değil, bu memleket meselesi.' ifadelerini kullandı.

AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem de, 'Bu değişiklik, cumhuriyeti ve demokrasiyi kuvvetlendirmek, devlet- millet kaynaşmasını sağlamak, milletin iradesinin net bir şekilde sandığa yansıması için yapılıyor. Devletin tüm kurumlarına milletin iradesinin hakim olacağı bir sistem öneriyoruz. Bu teklif, tüm vesayet odaklarını ortadan kaldırmak için ortaya koyduğumuz bir tekliftir.' diye konuştu.

AK Parti Aydın Milletvekili Abdurrahman Öz ise, AK Parti'nin 7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerinde yeni anayasa vaadinde bulunduğunu ifade ederek, teklifin hukuki yönleriyle ilgili düşüncelerini paylaştı.

Kaynak: AA