15 Temmuz Gazisine Doğum Günü Sürprizi

Kahramankazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk ile belediye personeli, 61 yaşına giren 15 Temmuz gazisi Türkan Güder için sürpriz doğum günü kutlaması gerçekleştirdi.

Kahramankazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk ve belediye personeli, 61 yaşına giren 15 Temmuz gazisi Türkan Güder'in doğum gününü kutladı.

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimini Ankara'da engellemek için mücadele verenler arasında bulunan Güder ailesinde Ümit Güder darbeciler tarafından açılan ateş sonucu şehit olmuş, eşi Türkan ve oğlu Mertcan Güder de yaralanmıştı.

Kahramankazan Belediye Başkanı Ertürk, 61 yaşına giren beş çocuk annesi Türkan Güder'in doğum gününü unutmadı. Belediye personeliyle doğum günü pastası alarak Güder'i ziyaret eden Ertürk, 15 Temmuz gazisinin doğum gününü kutladı.

Sürpriz karşısında duygulanan Güder, doğum günü kutlaması dolayısıyla Ertürk'e teşekkür etti.

Güder, 15 Temmuz gecesi yaşadıklarını anlatarak, darbe girişimi olduğunu duyunca önce eşinin belediyenin önüne gittiğini söyledi.

Arkadaşları arayınca oğlu Mertcan'ın da gideceğini söylediğini belirten Güder, 'Gece vakti çıkmamasını söyledim ama bana, 'Bugün gitmezsek yarın Suriye'den kötü oluruz.' dedi ve evden çıktı. Ardından ben de komşularla belediyenin önüne indim. Sonra tanıdıklarla Akıncılar'a gittik.' dedi.

Eşiyle orada karşılaştığını, oğlunu da bulduklarını anlatan Güder, şunları belirtti:

'Orada beklerken rütbeli birisiyle konuştum. 'Buradan uçaklar kalkıyormuş, Ankara, Meclis bombalanıyormuş' dedim. 'Buradan çıkan uçaklar Suriye sınırına gidiyor' dedi. 'Bombalamış’ dedim, ama inkar etti. Ne istediğimizi sordu. Ben de 'Buradan uçak kalkmayacağına söz verilsin, biz de burada oturalım, sabah da dağılalım' dedim. Ardından normal askerler çekildi, yüzü maskeli askerler ortaya çıktı. Çocuklar marş söylerken bizi taradılar. Üç yerimden yaralanmama rağmen yaralarımı hissetmedim. Mertcan'ı kucakladım, baktım bacaklarından kan akıyor. Birbirimize sarılarak ayağı kalktık. Oğlumu sürükleyerek çekerken eşimin yerde olduğunu gördüm. Şehit eşiyim, gazi annesiyim. Aynı zamanda kendim gaziyim. Bu vatan bizim. Kimseye vermeye niyetimiz yok.'

Ertürk de Kahramankazanlıların 15 Temmuz'da darbeci hainlere karşı yazdığı destanda 9 kişinin şehit, 92'sinin de gazi olduğuna dikkati çekerek, 'Hepsinin ayrı bir hikayesi var bu destansı direnişte. Güder ailesininki de ayrı bir kahramanlık öyküsü. Onlarla sürekli birlikteyiz. Türkan ablamızın doğum günü için buradayız. Tekrar ellerinden öpüyorum ve kendisine sevdikleriyle birlikte hayırlı ömürler ve nice yaşlar diliyorum.' diye konuştu.

Kaynak: AA