Yaban Hayvanları İçin Doğaya Yem Bıraktılar

Doğa Koruma ve Milli Parklar Kilis Şube Müdürlüğü ile avcı dernekleri tarafından avlaklara yem bırakıldı.

Yaban Hayvanları İçin Doğaya Yem Bıraktılar
Doğa Koruma ve Milli Parklar Kilis Şube Müdürü Ayhan Çoşkun’un girişimine Kilis’teki avcı dernekleri de destek vererek, yaban hayvanlarına sakatat, yonca, buğday ve saman bırakıldı. Deli Osman ile Çerçili köyü ormanlık arazisine kar olan bölgelere yem bıraktıktan sonra bir açıklama yapan Doğa Koruma ve Milli Parklar Kilis Şube Müdürü Ayhan Çoşkun, Doğa Koruma ve Milli Parklar olarak Kilis’teki avcı dernekleriyle beraber, kış şartlarının kötü gittiği dönemlerde av hayvanlarının yaban hayvanlarının hayatlarını idame etmesini sağlamak için ortaklaşa olarak gıda takviyesinde bulunduklarını ifade ederek, “Bunların içerisinde yonca, buğday, sakatat türü yemleri doğaya saldık. Çalışmalarda bizlere destek olan, avcı derneklerine şahsım ve müdürlüğüm adına teşekkür ediyorum. Şu an itibariyle yaklaşık olarak, 400 kilo yonca, 400 kilo buğday, 200 kilo kadar sakatat doğaya bıraktık. Kış koşullarının durumuna göre, doğaya bırakma çalışmaları da devam edecektir” dedi.

Kilis Av Yaban Hayatı Atıcılık Spor Kulübü Başkanı Ahmet Özuymaz da Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü’nün başlattığı bu girişime Kilis’teki avcılar olarak destek verdiklerini ifade ederek, “Av hayvanlarının gördüğünüz gibi zor şartlarda hayatlarını idame ettirdiklerini gördük. Onlara bazı takviyelerde bulunduk. Yemler verdik. Bundan da çok gurur duyduk. Avcı hiçbir zaman doğada katleden değil, avcı doğanın dostudur. Biz bunu göstermek için müdürümüzün çağrısına icabet ettik. Av hayvanları her zaman bizim dostumuzdur. Doğa bizim dostumuzdur. Yeşil bizim dostumuzdur. Avcı hiçbir zaman doğadan soyutlanamaz, doğanın dostudur doğa ile iç içedir” diye konuştu.

Kilis Avcılık ve Yaban Hayatını Koruma Derneği Başkanı Uğur Dere ise “Doğa Koruma ve Milli Parklar Kilis Şube Müdürlüğü ile beraber düzenlemiş olduğumuz, yaban hayatını koruma, yoğun kışın geçmesi nedeniyle biraz yemleme yaptık. Avcı sadece doğada vurmak öldürmek değil, bizim anlayışımız spor amaçlıdır” dedi.

Kaynak: İHA