Tanı Ve Tedavi Yaklaşımı Konulu Eğitim

KIRKLARELİ – Kırklareli’nin Babaeski ilçesinde akut tonsillofaranjit ve grup A streptekoklar tanı ve tedavi yaklaşımı konulu eğitim gerçekleşti.

Babaeski Devlet Hastanesi konferans salonunda aile hekimlerinin ve hastane hekimlerimizin katılımı ile Enfeksiyon Uzmanı Dr. Birol Tok tarafından, Akut tonsillofaranjit ve grup A streptekoklar tanı ve tedavi yaklaşımı konulu eğitim yapıldı. Eğitimde gereksiz antibiyotik kullanımının önüne geçilmesinin hedeflendiği bildirildi.

Babaeski Devlet Hastanesi’nden yapılan açıklamada, “Sağlık Bakanlığı’nın 20 Ocak 2017 tarihi itibari ile hizmete sunduğu hızlı antijen testi ile hastalarda antibiyotik gerekip gerekmediği dakikalar içinde sonuçlanacak ve gerekli hastaya, gereken ilaçlar yazılacak. Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de yanlış ve gereksiz ilaç kullanımı halk sağlığını etkileyen ciddi bir sorundur. Akılcı olmayan ilaç kullanımı hastaların tedaviye uyumunun azalmasına, ilaç etkileşimlerine, bazı ilaçlara karşı direnç gelişmesine, hastalıkların tekrarlamasına ya da uzamasına, ilaçların olumsuz etkilerinin görülme sıklığının artmasına, tedavi maliyetlerinin artmasına neden olur” denildi.
Kaynak: İHA