Kütahya'da Yeni Orman Yolları

Kütahya orman yollarında 2016 yılında yapılan çalışmalar başarı ile gerçekleştirilirken, programlar tamamlandı.

Kütahya'da Yeni Orman Yolları
2016 yılı orman yolları yatırım programında bulunan yeni yol, sanat yapısı, yangın emniyet yolu, traktör yolu, üst yapı ve büyük onarım programında olan yollarda yapılan çalışmalar tamamlandı.

Kütahya Orman Bölge Müdürlüğünce 2016 yılı için planlanan 55 kilometre yeni orman yolu yapımı, 72 kilometre büyük onarım, 84 kilometre üst yapı ve 108 kilometre sanat yapısı hizmete sunuldu.

697 kilometre yangın emniyet yolu bakımı, 13 kilometre kule yolu bakımı ile 5 bin 958 kilometre üretim yolu tamir bakımı yapıldı. Ayrıca 30 km traktör yolu ve 15 kilometre depo dahili yol yapımı da tamamlanarak, vatandaşların hizmetine sunuldu.

Orman yollarının standartlarının yükseltilmesi anlamında yoğun çalışmalar yapan Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü tarafından Orman Genel Müdürlüğümüzün verdiği program çerçevesinde 2017 yılı içerisinde 50 kilometre yeni orman yolu yapımı, 70 kilometre büyük onarım, 102 kilometre üst yapı ve 100 km sanat yapısının daha yapılması hedefleniyor.

Bölge Müdürü Adnan Kayım, yolların ormancılık çalışmaları açısından çok önemli işlevlerinin olduğunu belirterek, çalışmalara katkı sağlayan tüm personeli kutladı. (EFE)
Kaynak: İHA