Toçoğlu, Şehrin Yeni Giriş Kapısında İnceleme Yaptı

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, 32 Evler ve SASKİ Hızırilyas Tesisleri arasında çalışmaları devam eden şehrin yeni giriş kapısında incelemelerde bulundu.

Toçoğlu, SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş ve Genel Sekreter Yardımcısı Ayhan Kardan ile 32 Evler ve SASKİ Hızırilyas Tesisleri arasında inşa edilen şehrin yeni giriş hattında incelemelerde bulunarak, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

İncelemelerinin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Toçoğlu, hattın şehir için önemli bir kazanım olacağını vurguladı.

Toçoğlu, çalışmaların her geçen gün daha da ilerlediğini ifade ederek, şunları kaydetti:

'32 Evler ve SASKİ Hızırilyas Tesisleri arasında çalışmalarını gerçekleştirdiğimiz yeni giriş kapımız modern şehirciliğin gerekliliklerine uygun bir şekilde yapılarak bulunduğu bölgeye canlılık getirecek. Bunun yanında şehre girişte yaşanan yoğunluğu önleme bakımından da katkı sağlayacak yolumuz önemli bir alternatif oluşturacak.'

Yeni giriş kapısıyla kampüs tarafından E-5 Karayolu'na uzanan bir hattı şehre kazandırılacağını ve bölgede kazı ile zemin düzenleme çalışmalarının devam ettiğini belirten Toçoğlu, 'İstinat duvarlarımıza ise beton dökülmeye başlandı. Bu işlemlerin ardından SASKİ güzergahta yağmursuyu çalışması gerçekleştirecek. Asfalt, yaya yolu, ışıklandırma ve çevre düzenlemelerinin ardından yeni giriş kapımızı şehrimize kazandırmış olacağız.' dedi.

Kaynak: AA