TDV Uluslararası Öğrenci Buluşma Etkinliği Yapıldı

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Konya İl Eğitim Koordinatörlüğü ve Konya İl Müftülüğü tarafından organize edilen Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Uluslararası TDV destekli öğrencilerin istek ve önerilerini üniversite yönetimine iletmelerini sağlamak amacıyla bir buluşma etkinliği düzenlendi.

TDV Uluslararası Öğrenci Buluşma Etkinliği Yapıldı
Düzenlenen öğrenci buluşmasına, NEÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Tahir Yüksek, Prof. Dr. Önder Kutlu ve Prof. Dr. M. Emin Aydın’ın yanı sıra, NEÜ Ahmet Keleşoğlu İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Altıntaş, Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Fikret Karapınar, İl Müftü Yardımcıları Muharrem Biçer, Saliha Bilgiç, Selçuklu Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü Mehmet Poçanoğlu, TDV Erkek Öğrenci Yurdu Müdürü Ekrem Küçüksucu, TDV Şube Yöneticisi Mümtaz Nuzumra ve Mehmet Erarabacı da katıldı.

İl Müftü Yardımcısı Muharrem Biçer yaptığı konuşmada, gerek uluslararası arenada gerekse ülkede yapılan çalışmaları takip ettiklerini, bu hayırlı çalışmalara vesile olan ve katkı sağlayan herkese teşekkür ettiklerini ifade etti.

NEÜ Ahmet Keleşoğlu İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Altıntaş ise, toplantının organize edilmesinin arkasında NEÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker’in olduğunu söyleyip vesile olduğu için kendisine teşekkür etti. İlahiyat Fakültesi olarak yurtdışı öğrencilerinden memnun olduklarını kaydeden Altıntaş, Kosova’dan Gürcistan’a, Tanzanya’dan Moritanya’ya, Malezya’dan Endonezya’ya varıncaya kadar mevcut olan öğrencileriyle ümmet dayanışmasını sergiliyor olmanın memnuniyetini yaşadıklarını belirtti.

NEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Önder Kutlu da, 87 farklı ülkeden yabancı öğrencilerinin olduğunu dile getirerek, bu çeşitliliğin artması için de çabalayan bir üniversite olduklarının altını çizdi. Öğrencilerinin kendileri için çok değerli olduğunu kaydeden Prof. Dr. Kutlu, “Yabancı bir ülkede eğitim öğretim faaliyeti sürdürmenin bir takım sıkıntıları olabiliyor. Sizlerin sıkıntılarını, problemlerini tahmin etmemiz zor değil. Sizin sıkıntılarınızı elimizden geldiğince çözmek isteriz. Sizlerin öneri, görüş ve tavsiyeleriniz bizim daha iyi çalışmalar yürütmemiz adına önemli” dedi.

Türkiye olarak yabancı öğrencilere çok önem verdiklerini kaydeden Kutlu, öğrencilerle bir arada olmaktan çok memnun olduklarını sözlerine ekledi.

Program sonunda 2016-2017 eğitim öğretim döneminde başarı sağlamış olan öğrencilere ödül takdiminin ardından toplu fotoğraf çekimi gerçekleştirildi.

Kaynak: İHA