'Sen Ben Yok Türkiye Var'

AK Parti İl Başkanlığınca düzenlenen 'Sen Ben Yok Türkiye Var' konulu kısa film yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi Kültür ve Turizm Bakanı Avcı: 'Bu yıl, inşallah daha iyi bir tanıtımla siz genç kardeşlerimize her alanda, sinemada, müzikte, tiyatroda, edebiyatta, resimde geliştireceğiniz projelere en azından can suyu anlamında destekler veriyoruz. Bu yıl 54 milyon lira bir bütçemiz var'

AK Parti Ankara İl Başkanlığınca düzenlenen 'Sen Ben Yok Türkiye Var' temalı kısa film yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi.

Gençlik Parkı Tiyatro Salonu'nda düzenlenen törene Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, AK Parti İl Başkanı Nedim Yamalı, AK Parti Ankara Milletvekili Emrullah İşler, partililer ve davetliler katıldı.

Bakan Avcı, yaptığı konuşmada, AK Parti Ankara İl Başkanlığınca gerçekleştirilen bu girişimin bütün teşkilata örnek olmasını dilediğini belirtti.

Teknolojik imkanların her bireyi farklı farklı alanlarda belli ölçüde sanatçı kılmaya müsait gibi göründüğünü ifade eden Avcı, Kültür ve Turizm Bakanlığının sanatsal alanlarda gençlere destek için GENÇDES projesini hayata geçirdiğini dile getirdi.

Avcı, geçen yıl proje kapsamında, projenin gereği gibi duyurulamaması nedeniyle 8,5 milyon lira civarında bir destek sağlayabildiklerini belirterek, 'Bu yıl, inşallah daha iyi bir tanıtımla siz genç kardeşlerimize her alanda, sinemada, müzikte, tiyatroda, edebiyatta, resimde geliştireceğiniz projelere en azından can suyu anlamında destekler veriyoruz. Bu yıl 54 milyon lira bir bütçemiz var.' dedi.

Bakan Avcı, çizgi film, dergi, 3-5 arkadaşın müzik grubu, tiyatro grubu kurma gibi sanatsal, kültürel projeleri olan gençlerin, Kültür ve Turizm Bakanlığı sitesine girip GENÇDES projesiyle nasıl destek alabileceğini araştırmalarını istedi.

AK Parti Ankara İl Başkanı Nedim Yamalı da konuşmasında, AK Parti'nin siyasi anlamda başarılar elde ettiğini, ancak belki de biraz zayıf kaldıkları yanın kültürel çalışmalar olduğunu söyledi. Buna rağmen Kültür ve Turizm Bakanlığının son dönemdeki hamlelerinin geleceğe dair umutları, beklentileri arttırdığını belirten Yamalı, yaptıkları kısa film yarışmasıyla da sanata küçük bir katkıda bulunmak istediklerini ifade etti.

Yarışmada jüri tarafından değerlendirilen 47 kısa filmden, dereceye girenlerin yanı sıra, jüri özel ödülü ve mansiyon ödülü alan toplam 9 filme ödül verildi.

Birinci seçilen 'Hasat Zamanı' isimli filmin yönetmeni Turan Haste'ye Bakan Avcı, ikinci seçilen 'Dönmeyenler' isimli filmin yönetmeni Haluk Güneş'e İl Başkanı Yamalı, üçüncü seçilen 'Uyanış' isimli filmin yönetmeni İdris Şahin'e Emrullah İşler plaket verdi. Ayrıca Burak Çalışkan'ın 'Vahdet Çanakkale' isimli filmi, jüri özel ödülü aldı. Ayrıca 5 film ise mansiyon ödülüne layık görüldü.

Yarışmada birinciye 15 bin, ikinciye 10 bin, üçüncüye 7 bin, ayrıca jüri özel ödülü alan filme 2 bin, mansiyon ödülüne ise 500'er lira para ödülü verildi.
Kaynak: AA