Özay Gönlüm'ün Ölüm Yıldönümü

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, derlemeleri ve renkli kişiliğiyle Türk halkının gönlünde müstesna bir yer edinen Özay Gönlüm'ün ülkeye mal olmuş bir sanatçı olduğunu kaydetti.

Zolan, Denizlili halk ozanı Özay Gönlüm'ün vefatının 17. yıldönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda, ömrü boyunca gönüllere seslenen, Anadolu kültürünün yaşatılması için canhıraş bir şekilde mücadele eden Türk halk müziğinin ekolü Gönlüm'ü sevgi, saygı ve rahmetle andığını belirtti.

Derlemeleri ve renkli kişiliğiyle Türk halkının gönlünde müstesna bir yer edinen Özay Gönlüm'ün, ülkeye mal olmuş bir sanatçı olduğunu vurgulayan Zolan, mesajında şu ifadelere yer verdi:

'Yaşamının büyük bir bölümünü Türk halk müziğine adayan unutulmaz sanatçımız Özay Gönlüm, Yaren'i, eserleri ve Denizli şiveli türküleriyle kentimizi ve ülkemizi tüm dünyaya tanıtmıştır. Onun memleket sevdası eserlerine de yansımıştır. Özay Gönlüm, gönlümüzdeki müstesna yerini her zaman koruyacaktır. Onu ve eserlerini gelecek nesillere aktarmak en büyük görevlerimiz arasındadır.'

Kaynak: AA