ÖNDER Ve ESİMDER'den 28 Şubat Açıklaması

Eskişehir İmam Hatip Lisesi Mezunları Derneği (ESİMDER) Başkanı Mehmet Kepez, 28 Şubat ve 15 Temmuz’da yaşananların Türkiye’ye yönelik bir kasıt olduğunu belirterek, "Bunu biliyoruz, hatırlıyoruz, hatırlatmayı sürdüreceğiz" dedi.

ÖNDER Ve ESİMDER'den 28 Şubat Açıklaması
ESİMDER ve ÖNDER Eskişehir İmam Hatip Okulları Derneği tarafından 28 Şubat post modern darbesinin yıl dönümü dolayısı ile ortak bir açıklama yapıldı. Yaklaşık 100 kişinin katıldığı ve Odunpazarı ilçesinde bulunan Eskişehir İmam Hatip Lisesi Mezunları Derneği (ESİMDER) binası önünde gerçekleşen basın açıklamasını grup adına okuyan ESİMDER Başkanı Mehmet Kepez, 28 Şubat döneminde hayata geçirilen uygulamaların Türkiye’nin toplumsal dinamiklerine aykırı olduğunu ifade etti.

Kepez, "Hatırlanacağı gibi ’irtica ile mücadele’ adı altında sürdürülen ve MGK kararlarıyla uyumlu bir şekilde siyasi erk tarafından hayata geçirilen uygulamalar 2009’a kadar devam etti. Şüphesiz sözü geçen uygulamalar ülkemizin toplumsal dinamiklerine aykırı bir biçimde ve ısrarla yürütüldü. Sekiz yıllık kesintisiz eğitim yasası sebebiyle İmam-Hatiplerin ortaokul kısmı kapandı, katsayı uygulamasıyla mezun öğrencilerin kendi alanları dışında lisans tahsili yapmalarına mani olundu, üniversitelerimizde öğrenim görmeyi sürdüren başörtülü öğrencilerin okullarına devam etmesi yasaklandı ve ’irtica’ yaftasına maruz kalan binlerce memur işinden oldu" dedi.



"28 Şubat ve 15 Temmuz Türkiye’ye yönelik bir kasıttı"

28 Şubat ve 15 Temmuz’da yaşananların Türkiye’ye yönelik bir kasıt olduğunu aktaran Kepez, "15 Temmuz’da tüm mazlum coğrafyaların elleri kalbinde, ağızlarında dualarla seyrettiği memleketi ve maneviyatı müdafaa direnişini oluşturan temel motivasyonun, aynı ruh kökü ile beslenen bir düşüncenin eseri olduğunu biliyoruz. Bu ruh, 28 Şubat’ta tecrübe edilen kötülükleri püskürtme adına meydana gelmiş bir bilinç haliydi. İyiliği yayan ve fenalıkları def eden yeni bir iyilik neslinin yetişmesinde üstlendiğimiz vazifenin hakkını verme gayretinde olacağız ve ümitlerimizi yitirmeyeceğiz. 28 Şubat Türkiye’ye yönelik bir kasıttı, 15 Temmuz Hain darbe girişimi de öyle. Bunu biliyoruz, hatırlıyoruz, hatırlatmayı sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA