'Okuldan Hayata' Projesi

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu: 'Dünya öyle bir noktaya geldi ki şimdi aynı meslek dalından mezun olanların belki yüzde 5'i kamu da yer alabiliyor. Bir kısmı da özel sektörde yer bulabiliyor.'

Trabzon'da, 'Okuldan Hayata' Projesi'nin kapanışı yapıldı.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezi'nde düzenlenen kapanış programında konuşan Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, günümüz dünyasında gençlerin iş hayatında kendilerine yer bulabilmeleri için kendilerini öne çıkacak şekilde geliştirmeleri gerektiğine vurgu yaptı.

Gümrükçüoğlu, 'Okuldan Hayata' Projesi'nin öğrencilerin kendilerini yetiştirebilmeleri için çok önemli olduğuna dikkati çekerek, genç mimar ve mühendislere tavsiyelerde bulundu.

Zamanında Yer Bilimleri Fakültesi'nden jeoloji mühendisi olarak mezun olduğunu hatırlatan Gümrükçüoğlu, şu ifadelere yer verdi:

'Doktorluktan önce mühendislik bitirmiş birisiyim. Yıl 1975. Biz mezun olduğumuzda daha yeni gelişmekte olan bir ülke olmamız münasebetiyle gidip kamu kurumlarına bir dilekçe vererek atanıyorduk. Aynen bu şekilde çok sayıda kamu kurumu sizi görevlendiriyor, siz de fonksiyon ve hizmet icra ediyordunuz. Ama şimdi öyle değil. Dünya öyle bir noktaya geldi ki şimdi aynı meslek dalından mezun olanların belki yüzde 5'i kamu da yer alabiliyor. Bir kısmı da özel sektörde yer bulabiliyor.'

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası ile Karadeniz Teknik Üniversitesi'nin paydaş olduğu yaklaşık 224 bin avroluk projeye alınan 50 genç mimar ve mühendisten oluşan kursiyerlere, 12 aylık eğitim verildiği bildirildi.

Kursiyerlerin teorik eğitim yanında, staj programları ile mesleki bilgi ve becerilerini geliştirme imkanı bulduğu eğimlerde inşaat, makine, elektrik ve elektronik mühendisliği ile mimarlık ve peyzaj mimarlığı bölümlerinde okuyan veya mezun olmuş 50 gence audocad, solid work, 3d max, girişimcilik ve mevzuat konularında eğitimler verildiği kaydedildi.

Projenin kapanış programına AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, Türk Mühendis ve Mimarlar Odaları Birliği Trabzon Temsilcisi Mustafa Yaylalı ve Makine Mühendisleri Odası Trabzon Şubesi Başkanı Şaban Bülbül ile kursiyerler katıldı.

Kaynak: AA