Öğrenciler Hazırladıkları Projelerle Bilinçleniyorlar

Balıkesir'de bir ilkokul öğretmeni çocuklara sosyal sorumluluk kazandırmak için başlattığı uygulama ile hem öğrencileri hem de ailelerini bilinçlendiriyor.

Geçtiğimiz yıl 'Doğum lekesi'ne dikkat çekmek için çektiği kısa film ile gündeme gelen ilkokulu öğretmeni Sibel Çay, şimdi de 2. sınıf öğrencilerinin çevre bilincini, hayvan sevgisini ve aile bağlarını arttırmak için başlattığı 'Gönüllere dokunuyoruz' adını verdiği sosyal sorumluluk projesi ile öğrencilerine çeşitli aktiviteler yaptırıyor.

- Kumbara kültürü

Öğretmen Çay, öğrencilerine proje kapsamında çim adam bakımı, sokak hayvanlarına yem ve su kapları yapımı, aile büyüklerine mektup yazma ile ailelerine karşı saygılı ve kibar davranmaya özendirmek amacıyla kalp kumbaraları ve tutumlu olmalarını sağlamak adına kumbara kültürünü aşılıyor.

Uygulama kapsamında Avcılar İlkokulu 2. sınıf öğrencileri, yarıyıl tatilinde çim adam yetiştirdi, sokak hayvanları için yapılan yem ve su kaplarını sürekli kontrol ederek aç kalmalarını önledi, ninelerine, dedelerine duygu ve düşüncelerini anlatan mektuplar yazıp, kumbaralarında para biriktirerek bakkaldan evlerine ekmek aldı.

Kaynak: AA