Niğde'de FETÖ/PDY Davası

FETÖ/PDY yönelik soruşturma kapsamında haklarında 'terör örgütü üyesi olmak' iddiasıyla dava açılan 9 kişinin yargılanmasına devam edildi.

Niğde'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında haklarında 'terör örgütü üyesi olmak' iddiasıyla dava açılan 9 kişinin yargılanmasına devam edildi.

Niğde 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmalarda, meslekten uzaklaştırılan tutuklu sanıklardan sağlık memuru Sadık H. ve öğretmenler Osman G, Mustafa T, Mehmet B, Bayram Ahmet A. ve Süleyman Z. ilk kez hakim karşısına çıktı.

Tutuksuz yargılanan Mustafa Ö, Hüseyin T. ile tutuklu yargılanan Diler Ö'nün yargılanmasına devam edildi.

Sanıklardan Sadık H, ifadesinde, sağlık personeli olduğunu ve Ufuk Memurlar Derneğinin sekreterliğini yürüttüğünü belirterek, derneğin örgütle ilgili bir faaliyette bulunduğuna şahit olmadığını savundu.

Osman G. ise arkadaşları üye olduğu için Aktif Eğitim-Sen'e üye olduğunu ancak 2015 yılında dernek üyeliğinden istifa ettiğini söyledi.

Mehmet B. de aynı şekilde 2015 yılında Aktif Eğitim Sen üyeliğinden istifa ettiğini anlattı.

Mahkeme, sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek, eksik evrakın tamamlanması için duruşmayı 11 Mayıs'a erteledi.
Kaynak: AA