Milli İstihdam Seferberliğine Mersin'den Destek

Vali Çakacak: 'İçel olarak milli istihdam seferberliğine en az yüzde 5 katkıyı katkıyı sağlayacağız'.

İçel Valisi Özdemir Çakacak milli istihdam seferberliğine ilişkin, 'İçel olarak milli istihdam seferberliğine en az yüzde 5 katkıyı sağlayacağız.' dedi.

Çakacak, İçel Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nin kurul toplantısında yaptığı konuşmada, İçel olarak milli istihdam seferberliğine gerekli destekleri vereceklerini söyledi.

Getirilen teşviklerin oldukça iyi olduğunu ifade eden Çakacak, isteğe bağlı olan bu teşviğe birçok işletmenin katılacağına inandıklarını kaydetti.

Kredi derecelendirme kuruluşlarının objektif değerlendirme yapmadığını belirten Çakacak, şöyle konuştu:

'Olumsuz açıklamalarına rağmen ekonomik göstergelerimiz çok farklı. Onların söylemelerine göre ekonominin batması lazım ama hala yabancı yatırımcı geliyor. Büyük projeleri tek tek rayına sokuyor. Yeni hizmete açıyor. Milli istihdam seferberliği son derece önemli. Bir ekonomik hareketleme, büyüme, psikolojik eşiğin aşılması için önemli. Kredi derecelendirme kuruluşları ne karar alırsa alsınlar ekonomimiz daha iyiye gidiyor. Dolar 4 liraydı aşağı düşmeye başladı. Bozuk bir ekonomi de düşme olmaz, yukarıya çıkması gerekir. Onun için herkes gücü oranında bu işi sahiplenmesi lazım. İçel olarak, 15 Temmuz'da halkımız nasıl bir milli duruş gösterdiyse milli istihdam seferberliğinde de İçel esnafı, zanaatkarı, sanayicisi, KOBİ'leri bu milli duruşunu gösterecek. İçel olarak milli istihdam seferberliğine en az yüzde 5 katkıyı katkıyı sağlayacağız.'

Çakacak, 2016 yılının ülke ve millet için kolay bir yıl olmadığını belirterek,15 Temmuz'un, darbe girişimi görüntüsü altında yüce milletin evlatlarını bölmek parçalamak amacında olduğunu ifade etti.

Darbe girişimiyle vatanın güzel topraklarının işgal ortamına hazırlamak istendiğini dile getiren Çakacak, milletin asil duruşunun ve her zamanki sağ duyusunun galip geldiğini söyledi.

İçel Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Talat Dinçer ise esnaf olarak milli istihdam seferberliğine destek verdiklerini söyledi.

İçel İŞKUR İl Müdürü Mustafa Kutlu da milli istihdam seferberliğine dair sunum gerçekleştirdi.

Sunumun ardından Kutlu, oda başkanlarının sorularını yanıtladı.

Toplantı daha sonra basına kapalı şekilde devam etti.
Kaynak: AA