Milas'ta Servis Şoförlerine İletişim Semineri Verildi

Muğla Milas’ta öğrenci taşımacılığı yapan servis şoförlerine iletişim becerileri ve çocuk istismarı semineri verildi.

Milas'ta Servis Şoförlerine İletişim Semineri Verildi


Milas Milli Eğitim Müdürü İsa Bal, Şube Müdürü Akın Coşkun ve Milas Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü Yavuz Yıldırım’ın katımıyla ilçede öğrenci taşımacılığı yapan servis şoförlerine İletişim Becerileri ve Çocuk İstismarı Semineri verildi.

Seminerin açılış konuşmasını gerçekleştiren Milas Milli Eğitim Müdürü İsa Bal, “En kıymetlilerimiz çocuklarımız, bizim en değerli varlıklarımız ve geleceğimizdir. Öğrencilerimizi taşırken itinalı ve dikkatli davranmamız gerekir. Bu anlamda sizlere düşen büyük sorumlulukların bilincinde olmanız gerekiyor. Sizlerde birer velisiniz empati kurduğunuzda ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksınız. Servis hizmetinde sıkıntılar yaşanmaması için okul yönetimleri ve bizlerle irtibatta olun. Bu şekilde davranırsak oluşabilecek sorunları bertaraf etmiş oluruz.” dedi.

Konuşmanın ardından Milas Milli Eğitim Şube Müdürü Akın Coşkun ve Milas Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü Yavuz Yıldırım, servis şoförlerine çocuklarla iletişime geçerken yapılması gerekenleri anlattılar. Çocuk istismarı hakkında dikkat edilmesi gerekenlerin de anlatıldığı seminerde, servis şoförlerinin aynı zamanda çocuklara rol model olduğu hatırlatıldı ve bu konuda şoförlerin davranışlarına önem göstermeleri istendi.

Seminerin ardından açıklamalarda bulunan servis şoförleri, taşıdıkları öğrencilerin kendilerine emanet edildiğinin bilincinde olduklarını belirterek, “Öncelikle öğrencilerin iyiliği için eğitim aldık. Seminer oldukça verimli geçti. Edindiğimiz bilgilerle işimizi en iyi şekilde yapak için özen göstereceğiz.” diye konuştular.
Kaynak: İHA