Manavgat'ta İşçi Ve İşvereni Buluşturacak Fuar

Manavgat ilçesinde, 7 kurumun işbirliğiyle Manavgat'ta iş var fuarı düzenlenecek.

Fuarla ilgili Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası'nda (MATSO) düzenlenen fuarın ilk hazırlık toplantısında konuşan MATSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Boztaş, bu yıl ikincisi gerçekleştirilecek fuarın hem işçi hem de işveren için önemine değinerek, fuarın istihdama katkı sağlayacağını belirtti.

Boztaş, '7 kurumun katılımı ile gerçekleştireceğimiz organizasyonun güzel ve verimli geçmesini bekliyoruz. Fuarımız ülke genelinde başlatılan istihdam seferberliğine bölgemize, ilçemize ve üyelerimize katkı sağlayacaktır.' dedi.

Manavgat Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Şimşek de, bölgenin hizmet sektöründen beslenen bir bölge olması nedeniyle turizmde yaşanan sıkıntıların işsizliğin artmasına neden olduğunu dile getirdi.

Akdeniz Üniversitesi Manavgat MATSO Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hacer Bakır Sert de geçtiğimiz yıldan farklı olarak fuarın içerisinde iş başvuru becerilerini geliştirme konusunda seminer düzenleyeceklerini söyledi.

Akdeniz Üniversitesi Manavgat MYO Müdürü Doç.Dr. Hakan Sert, fuarın kendileri için önemine vurgu yaparak, okuldan mezun olan öğrencilerin iş hayatına atılması açısından fuarın önemli olduğunu belirtti.

İnsan Kaynakları Yöneticileri Derneği (İNKAY) Genel Sekreteri ve Manavgat Sorumlusu Cemile Akbulut, fuarın işçilere seçme şansı, işverene de kalifiye eleman bulma şansı vereceğini belirterek, işçi ve işvereni bir araya getirecek güzel ve büyük bir organizasyona imza attıklarını ifade etti.

İŞKUR Manavgat Müdürü Yavuz Ayna da, fuarın Manavgat'a büyük katkılar sağladığını vurgulayarak, fuara ilginin yoğun olmasını beklediklerini söyledi.

Manavgat Sanayici ve İşadamları Derneği (MASİAD) Başkanı Turgay Akar, işsizliğin ülkenin en önemli gündemlerinden birisi olduğunu dile getirerek, işsizliği azalmasına katkı yapmak amacıyla istihdam fuarına önemli olduğuna işaret etti.

Fuarın, Manavgat Belediyesi Atatürk Kültür Merkezinde 17-18 Mart tarihlerinde gerçekleştirileceği bildirildi.

Kaynak: AA