'Lojman Cinayeti' Davası

Eski SHP İzmir Milletvekili Güngör'ün oğlu Mustafa Güngör'ün TBMM lojmanlarında öldürülmesine ilişkin davanın görülmesine devam edildi.

Eski SHP İzmir Milletvekili Erol Güngör'ün oğlu Mustafa Güngör'ün, 24 Haziran 1991'de TBMM lojmanlarında öldürülmesiyle ilgili davaya devam edildi.

Ankara 10. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, başka bir suçtan tutuklu sanık Abdullah Gökalp, müşteki Erol Güngör ve avukatları katıldı.

Mahkeme başkanı, sanık Gökalp’in önceki celsede yeterli güvenliğin sağlanması halinde tüm delilleri mahkemeye sunacağını belirttiğini ve buna ilişkin 28 sayfalık dilekçesini mahkemeye sunduğunu bildirdi. Başkan ayrıca, sanık avukatının sanıkla güven ilişkisinin sarsıldığını beyan eden dilekçe sunarak vekillikten çekildiğini söyledi.

Ardından duruşmaya geçen celse tanık olarak dinlenilmesi kararlaştırılan eski Meclis İdare Amir Yardımcısı Kemal Şensoy’un beyanları alındı. Şensoy, sanık Gökalp’i tanımadığını ve cinayetin işlendiği dönem izinli olduğunu belirterek, olaya ilişkin bilgisinin bulunmadığını öne sürdü.

Mahkeme başkanı, sanığın geçen celse beyanlarında, 'Ben cinayetten sonra yüzüğümü olay yerinde unutmuşum. Bu yüzüğü olay yerinden alan, bana getirip teslim eden o tarihte Meclis İdare Amir Yardımcısı olarak çalışan Kemal Şensoy'dur.' sözlerini hatırlatarak, bu beyanların doğru olup olmadığını sordu.

Tanık Şensoy, 'Ben olay yerinde bir yüzük görmediğim gibi sanık Gökalp'e bu yüzüğü vermiş değilim. Bu şahsı tanımıyorum.' ifadelerini kullandı.

Sanık Gökalp de bunun üzerine tanığın yalan söylediğini iddia etti.

Daha sonra, eski milletvekili Güngör'ün avukatları söz alarak, önceki aşamalarda dosyaya sundukları dilekçede bulunan isimlerin tanık olarak çağrılması talebinde bulundu.

Beyanları dinleyen mahkeme, sanığın gönderdiği dilekçenin Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına iletilerek gerekli işlemlerin yapılması, tanık olarak dinlenilmesi için talepte bulunan isimlerin celse arasında incelenmesi ve sonra karara bağlanmasını, sanık Gökalp'e Ankara Barosuna yazı yazılarak avukat atanması ve sanığın tutukluluğunun devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

Kaynak: AA