Kursiyerlere Sertifika Verildi

İl Kütür ve Turizm Müdürlüğü, Halk Eğitim Merkezi, İŞKUR İl Müdürlüğü ve Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) işbirliği ile açılan yöresel kilim ve bez dokuma kursunu bitiren 59 kadına sertifikaları verildi.

İl Kültür ve Turizm Toplantı Salonu'nda gerçekleşen sertifika töreninde konuşan İl Kültür ve Turizm Müdürü Lütfi İbiş, kültürel ürünlerin üretilmesine destek verdiklerini, üretilen yöresel ürünleri ticarete dönüştürmeyi amaçladıklarını ifade etti.

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdiresi Zarife Başer de kursa katılan kursiyerlere 20 lira cep harçlığı ödeme yaptıklarını ve diğer giderlerine de katkıda bulunduklarını belirtti.

Unutulmaya yüz tutmuş meslekler noktasında şu ana kadar 200 kişiye yönelik kurs başlattıklarını aktaran Başer, 'Unutulmaya yüz tutmuş mesleklerde kursiyerlere günlük 30 lira destek veriyoruz. Diğer kurslara günlük 20 lira ödüyoruz.' dedi.

Halk Eğitim Merkezi İl Müdürü Şenay Daştan Sipahi de Yozgat Halk Eğitim Merkezi'nin kentteki bütün kadınlara ulaşmaya çalıştığını kaydederek, ORAN Kalkınma Ajansı aracılığıyla meslek eğitimi alan kursiyerlere girişimcilik eğitimi verdiklerini söyledi.

Konuşmaların ardından kursiyerlere sertifikaları verildi.

Kaynak: AA