Kilis'te 'Okumak Yenilenmektir' Projesi Hayata Geçirildi

Valilik, Belediye ve Kilis 7 Aralık Üniversitesiyle diğer bazı kurumların ortak yürüteceği projeyle gençlerin kitap okuyarak sosyal yönlerini güçlendirmesi hedefleniyor Vali Çataklı: 'Her öğrencimizin önce okuma alışkanlığı kazanması, ikincisi mutlaka bir spor dalıyla uğraşması ve güzel sanatların herhangi bir dalıyla ilgilenmesi lazım'.

Kilis'te yeni nesillerin kitap okuyarak sosyalleşmesini sağlamak üzere Valilik, Belediye ve Kilis 7 Aralık Üniversitesinin (KİYÜ) de aralarında bulunduğu bazı kurumların desteğiyle 'Okumak Yenilenmektir' projesi hayata geçirildi.

KİYÜ Konferans Salonu'nda düzenlenen projenin açılış törenine katılan Fatih Sultan Mehmet Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Dursun Ali Tökel, 'Okumak kendini bilmektir, sen kendini bilmezsen bu nice okumaktır' konulu konferans verdi.

Kilis Valisi İsmail Çataklı, yaptığı konuşmada, projeyle amaçlarının sosyal ve kültürel etkinlikler gerçekleştirmek ve toplumun farklı kesimlerinin bu faaliyetlerden faydalanmasını sağlamak olduğunu söyledi.

Haziran ayında göreve başladığını hatırlatan Çataklı, ilk önce sınırın Suriye tarafından kente atılan roketlerden kaynaklı, daha sonra da Türkiye'nin bu durum karşısında gösterdiği reaksiyon sonucu meydana gelen operasyona odaklandıklarını aktardı.

Yaklaşık 8 aydır mesailerinin önemli bir kısmını bu alanda harcadıklarını ifade eden Çataklı, Kilis Valisi olarak şu anda üzerinde en çok durduğu ve önem verdiği çalışmanın 'Okumak Yenilenmektir' projesi olduğunu vurguladı.

- 'Ülkesine, milletine yararlı fertler yetiştirmemiz lazım'

Çataklı, son zamanlarda eğitimin diploma almak ve sonrasında işe yerleşmek olarak algılanır hale geldiğine işaret ederek, şöyle konuştu:

'Çocuklarımızı okula gönderiyoruz. 'Yüksek notlar alsınlar, iyi bir dereceyle okullarını bitirsinler, sonra iyi bir işe yerleşsinler' diyoruz. Zannediyoruz ki huzuru bulduk. Bizim karakter eğitimi dediğimiz olayı öncelememiz lazım. Akademik başarı elbette önemli ama ülkesine, çevresine, ailesine, milletine yararlı fertler yetiştirmemiz lazım. En az bu dünyası kadar öbür dünyasını da düşünen bireyler yetiştirmemiz lazım. Zira toplumu başka türlü ayakta tutmamız mümkün olmayacaktır. Bu sebeple her öğrencimizin önce okuma alışkanlığı kazanması, ikincisi mutlaka bir spor dalıyla uğraşması ve güzel sanatların herhangi bir dalıyla ilgilenmesi lazım. Yani hayatının işten, okuldan ibaret olmaması lazım.'

İnsanların profesyonel hayatı, yani iş hayatıyla özel hayatı arasında kalın bir çizginin olması gerektiğini ifade eden Çataklı, geçmiş dönemde hükümdarların bile bu doğrultuda kendilerine bir uğraş alanı oluşturduğunu dile getirdi.

Konuşmaların ardından projenin tanıtımı kapsamında sunumlar yapıldı.

Programa, Belediye Başkan Yardımcısı Cuma Özdemir, KİYÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Doğan Karacoşkun, İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alagöz ve diğer bazı daire müdürleri katıldı.

Kaynak: AA