Kağızman'da YGS Hazırlıkları

Kars'ın Kağızman ilçesinde Yükseköğretime Geçiş Sınav'na (YGS) hazırlanan öğrenciler için prova yapıldı.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce, Aras Anadolu Lisesinde düzenlenen deneme sınavında öğrenciler sınava giriş belgesi ve nüfus cüzdanlarıyla sınıflara alındı. Sınava giren 415 öğrenci, deneme sınavına özel olarak hazırlanan soruları cevapladı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Yakup Bayşar, yaptığı açıklamada öğrencilerin üniversite sınavı tecrübesini kazanabilmeleri için YGS'yle aynı ortamı yaşatmaya çalıştıklarını söyledi.

Sınavı Aras Anadolu Lisesindeki 22 salonda gerçekleştirdiklerini anlatan Bayşar, 'Sınava 415 öğrencimiz katılıyor, sınava profesyonel olarak hazırlandık. YGS'de hangi tür ve tip sorular varsa birebir benzeri uygulanmakta, buradaki amacımız öğrencilerimizin deneyim ve tecrübe kazanmaları.' dedi.

Bayşar, Kağızman'da başarıyı üst seviyelere çıkartmayı amaçladıklarını ifade ederek, 'Geçtiğimiz eğitim-öğretim yılında YGS ve LYS'de Kağızman ortalaması Kars genelinin üzerindeydi. Amacımız bu başarıyı hızlı bir şekilde sürdürmek. Sınavların hazırlanmasında ve uygulanmasında emeği geçen herkese teşekkür ederim.' diye konuştu.

Kaynak: AA