GÜNCELLEME - Adana Merkezli 'Telefon Dolandırıcılığı' Operasyonu

Vatandaşları telefonla dolandırdığı öne sürülen suç örgütüne yönelik operasyon kapsamında adliyeye sevk edilen 38 şüpheliden 19'u tutuklandıADLİ SÜREÇ EKLENDİ.

Adana merkezli 10 ilde, vatandaşları telefonla dolandırdığı öne sürülen suç örgütüne yönelik operasyon kapsamında adliyeye sevk edilen 38 şüpheliden 19'u tutuklandı.

Emniyet Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Şubesi ekiplerinin, 6 gün önce telefonla dolandırıcılık yaptığı tespit edilen suç örgütüne yönelik düzenlediği operasyon kapsamında 3 şüphelinin daha yakalanmasıyla gözaltına alınanların sayısı 50'ye yükseldi.

Şüphelilerden 12'si savcılık talimatıyla emniyette alınan ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. Aralarında 2 kadının da bulunduğu 38 şüpheli ise sağlık kontrolü için Adana Adli Tıp Birimine getirildi.

Şüphelilerden biri kendilerini görüntüleyen basın mensuplarına, 'Dosyayı incelemeden yazmayın.' dedi.

Sağlık kontrolünden geçirilen zanlılar, daha sonra araçlara bindirilerek adliyeye sevk edildi.

Şüphelilerden 4'ü savcılıkça, 14'ü mahkemece adli kontrol şartıyla 1'i ev hapsi cezasıyla serbest bırakıldı, 19'u tutuklandı.

Suç örgütüne üye olduğu iddia edilen 13 şüphelinin yakalanması için çalışmalar devam ediyor.

- Olay

Adana Emniyet Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Şubesi ekipleri, yaklaşık 2 ay süren teknik takip sonucu, 21 Şubat'ta Adana, Şanlıurfa, Adıyaman, Denizli, Diyarbakır, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kocaeli ve İçel'de 100 ayrı adrese özel harekat ekiplerinin de desteğiyle eş zamanlı operasyon düzenleyerek 47 kişiyi gözaltına almıştı.

Emniyet kaynakları, son 2 aydan bu yana devam eden teknik takip sırasında çeşitli illerde vatandaşların suç örgütü tarafından bir milyon 800 bin lira dolandırılmasının önlendiğini, bu zanlılardan ayrı olarak da 29 şüphelinin yakalandığını, 24'ünün tutuklandığını bildirmişti.
Kaynak: AA