Görele'de Japonya Desteğiyle Arama Kurtarma Ekibi Kurulacak

Görele Belediye Başkanı Tolga Erener, Japonya'nın Ankara Büyükelçiliğince yürütülen 2016 Yerel Projelere Hibe Programı çerçevesinde sunulan 'Yaşamda Tutmak İçin Arama Kurtarma Ekibi Kurulması Projesi'nin kabul edildiğini bildirdi.

Erener, gazetecilere yaptığı konuşmada, projelerinin kabul edilmesi dolayısıyla Japonya'nın Ankara Büyükelçisi Hiroshi Oka’nın katılımıyla düzenlenecek olan imza töreni için Ankara’ya davet edildiklerini belirtti.

Proje kapsamında büyükelçilik tarafından belediyeye tam donanımlı arama kurtarma aracı temin edileceğini ve bu sayede her türlü kaza ve doğal afete müdahale edebilecek duruma gelerek, Giresun AFAD ekibinin yükünü hafifleteceklerini ifade eden Erener, şunları kaydetti.

'Trafik kazaları ve doğal afetlerde kullanmak için itfaiye teşkilatına tam donanımlı arama kurtarma aracı kazandırmak için harekete geçtik. Bununla alakalı olarak Japonya Büyükelçiliği 2016 yılı Yerel Projelere Hibe Programına müracaat ettik. Talebimizi yerinde incelemek üzere büyükelçiliğin görevlilerini ilçemizde ağırladık. Projemiz birçok belediye ve sivil toplum kuruluşlarının projeleri arasında değerlendirmeyi geçti ve kabul gördü.'

Erener, projenin hazırlanması ve kabul edilmesi sürecinde emeği gecenlere teşekkür etti.

Kaynak: AA