DEAŞ ve Esed rejiminden kaçan aileler muhaliflere sığınıyor

Zarur köyünde yaşayan Ramazan: 'Rejim ile DEAŞ aynı amaca hizmet ediyor. Bizi canlı kalkan olarak kullanan ve köyden çıkmamıza izin vermeyen DEAŞ çatışmadan köyümüzü rejime teslim etti'

DEAŞ ve Esed rejiminden kaçan aileler muhaliflere sığınıyor
Suriye'de Halep'in kuzeydoğusunda Beşşar Esed rejiminin terör örgütü DEAŞ'tan aldığı bölgelerde yaşayan yüzlerce aile evlerini terk ederek muhaliflerin kontrolündeki bölgelere sığınıyor.

Halep iline bağlı Bab ilçesinin doğusunda DEAŞ'ın kayda değer bir direniş göstermeden Esed ve destekçisi yabancı güçlere bıraktığı köylerde yaşayan yüzlerce aile kendileri için daha güvenli gördükleri Bab çevresindeki muhalif bölgelere göç ediyor.

Bab'ın doğu kesimlerinde rejim güçlerinin DEAŞ'tan aldığı Cub Sultan, Zarur, Cub el Hafi ve Nebete Kebir köyünden kaçan aileler, ilçenin kuzeyindeki Susyan ve Susanbat köylerine gelmeye devam ediyor.

Göç esnasında bazı aileler geçimlerini sağladıkları küçükbaş hayvanları da yanlarında getiriyor.

Zarur köyünde yaşayan, DEAŞ ve rejimden kaçan Hüseyin Ramazan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 'Rejim ile DEAŞ aynı amaca hizmet ediyor. Bizi canlı kalkan olarak kullanan ve köyden çıkmamıza izin vermeyen DEAŞ köyümüzü çatışmadan rejime teslim etti.' dedi.

Ramazan, muhaliflerin elinde bulunan bölgelerin daha güvenli olduğu için Beşşar Esed rejiminin zulmünden kaçtıklarını söyledi.

Ailesiyle birlikte bölgeden çıkarken örgütün kendilerine ateş açtığını belirten Ramazan, gece karanlığından yararlanarak muhalif bölgelere ulaştıklarını ifade etti. Ramazan, 'İki yıl DEAŞ zulmü altında yaşadık.' ifadesini kullandı.
Kaynak: AA