CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Köse Açıklaması

'Türkiye üniter yapısı ve parlamenter demokrasisiyle güçlüdür. Bu yapısını muhafaza ederek güçlenmeye devam edebilir. Başkanlık sistemiyle toplumdaki siyasi, kültürel, mezhepsel, sınıfsal kutuplaşmalar derinleşecektir'

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse, 'Türkiye üniter yapısı ve parlamenter demokrasisiyle güçlüdür. Bu yapısını muhafaza ederek güçlenmeye devam edebilir. Başkanlık sistemiyle toplumdaki siyasi, kültürel, mezhepsel, sınıfsal kutuplaşmalar derinleşecektir.' dedi.

Köse, CHP Sivas İl Başkanlığında düzenlenen basın toplantısında, cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini değerlendirdi.

Bunun riskli bir yönetim şekli olduğunu iddia eden Köse, 'Özellikle Ortadoğu gibi demokrasi kültürünün tam yerleşmediği coğrafyalarda halkların büyük acılar yaşamasına sebep olur.' ifadesini kullandı.

'Başkanlık sisteminin' demokratikleşmeyi sağlamadığını savunan Köse, 'Tersine güç yoğunlaşması ile bütün güçlerin tek bir kişinin elinde toplandığı bir baskı rejimine dönüşür. Türkiye üniter yapısı ve parlamenter demokrasisiyle güçlüdür. Bu yapısını muhafaza ederek güçlenmeye devam edebilir. Başkanlık sistemiyle toplumdaki siyasi, kültürel, mezhepsel, sınıfsal kutuplaşmalar derinleşecektir.'diye konuştu.

Köse, şunları kaydetti:

'Karanlığa inat, gökkuşağı bahçelerine ulaşmak için umudu büyütmek adına 'hayır' demeliyiz. Herkesin huzur içinde yaşayacağı, kimsenin kimseye üstünlük taslamayacağı yeni bir anayasa yazabiliriz. Bu mümkün hem de fazlasıyla mümkün. Gün bu gün, an bu andır. Güneşin doğduğu her ufukta umuda giden bir yol vardır.'

Kaynak: AA