Burdur'da FETÖ/PDY Davaları

FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında haklarında dava açılan, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesinde görevli 10 eski akademisyen 'Silahlı terör örgütüne üye olmak' suçlamasıyla hakim karşısına çıktı.

Burdur'da, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) üyesi 10 eski akademisyenin, 'Silahlı terör örgütüne üye olmak' suçlamasıyla yargılanmasına başlandı.

Burdur Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmanın ilk gününde, 15 Temmuz darbe girişimi soruşturması kapsamında açığa alınan, MAKÜ Fen Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Değerliyurt'un savunması dinlendi.

İfadesinde, üniversiteden mezun olduktan sonra FETÖ/PDY'ye bağlı dershanelerde 2009 yılına kadar çalıştığını kabul eden Değerliyurt, aktif olarak bu yapının içinde bulunmadığını savundu.

Değerliyurt, mahkeme başkanının, 'FETÖ elebaşının talimatı üzerine mi Bank Asya'ya para yatırdınız mı?' sorusuna da 'Ben her Türk erkeği gibi eşim dışında kimseden talimat almam.' diye cevap verdi.

MAKÜ'deki görevinden ihraç edilen eski öğretim görevlisi Selçuk Bedur da çocuklarının FETÖ'ye bağlı özel okulda okuduğunu ancak FETÖ/PDY'ye üye olduğu suçlamasını kabul etmediğini ifade etti.

Duruşma, yarın diğer sanıkların dinlenmesiyle devam edecek.
Kaynak: AA