Bu cihazlar WhatsApp kullanamayacak

Bu haftadan itibaren WhatsApp, bir zamanlar çok satan fakat şimdilerde ise hurda muamelesi gören telefonlarda bulunan desteğini çekiyor.

Bu cihazlar WhatsApp kullanamayacak
WhatsApp'ın desteğini çekmesi ile birlikte artık bu cihazlarda dünyanın en çok kullanılan anlık mesajlaşma uygulaması çalışmayacak duruma gelecek. Peki WhatsApp'tan mahrum kalacak telefonlar hangileri?

WhatsApp, işletim sistemi eski olan ve güncelleme alamayan akıllı cihazlara yönelik verdiği desteğini sonlandıracağını daha önceden de bildirmişti. Verdiği bu kararı şimdi ise uygulamaya başlıyor.

WhatsApp, bugünden itibaren iPhone 3G ve eski sürüm android cihazlarda kullanılamayacak. Nokia ve BlackBerry modelleri için ise farklı bir yürütme politikası uygulanacak. Android 2.2 sürümü ve altında bulunan, iPhone 3G başta olmak üzere iOS6 ile altında bulunan ve Windows Phone 7 kullanmakta olan akıllı cihazlar, WhatsApp erişimine kapatılacak.

Nokia S40, Nokia Symbian S60, BlackBerry OS ve BlackBerry 10 işletim sistemi kullanan cihazlar da WhatsApp uygulamasını artık kullanamayacaklar. Fakat firma 30 Ocak 2017 tarihine dek süre vermiş durumda.

Belirlenen tarihten sonra bu cihazlar da WhatsApp'ı kullanamayacaklar. Dünyada milyonlarca kullanıcıya sahip anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp, eski işletim sistemi kullanan cihazlarda sayılamayacak kadar fazla güvenlik açığı bulunduğundan bu şekilde bir yol izlendiği belirtiliyor. Eski sürüm telefon kullananlar ise yeni bir akıllı cihaz almak zorunda kalacaklar.