Başkan Tiryaki Örnek Mahallesi Sakinleriyle Buluştu

Referandum sürecinde her gün vatandaşlarla bir araya gelen Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, Örnek Mahalle sakinleriyle bir toplantı yaptı.

Başkan Tiryaki Örnek Mahallesi Sakinleriyle Buluştu
Örnek Kadın Eğitim Kültür Merkezi’ndeki toplantıda konuşan Başkan Tiryaki, Telsizler Blokları’ndaki kentsel dönüşüm süreci hakkında, “Her zaman olduğu gibi yine vatandaşımızın isteği doğrultusunda hareket ettik” dedi.

“Güçlü bir Türkiye, Güçlü bir Altındağ” sloganını yineleyen Başkan Tiryaki, son 10 yılda ilçede büyük bir değişim yaşadığını Aktardı. Veysel Tiryaki, Örnek Mahallesi’nin de çok değerli bir bölge olduğunu söyledi.

Dönüşüm sürecinin 16 blokta 480 daire ile başladığını şimdi ise 99 blokta 2 bin 665 daireye ulaştığına dikkat çeken Başkan Tiryaki, dönüşüm kararının tamamen Çevre ve Şehircilik Bakanlığından çıkacağını kaydetti.

Başkan Tiryaki, bu bölgenin kentsel dönüşüm alanı olarak ilan edilmesi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na teklif götürdüklerini belirtti.

“Bakanlığın konuyla ilgili olarak kısa süre içinde onay vermesini bekliyoruz. Fazla uzun süreceğini sanmıyorum” diyen Başkan Tiryaki, amaçlarının vatandaşa daha değerli bir yaşam alanı sunmak olduğunu aktardı. Başkan Tiryaki, dönüşüm kararı almayan mahallelerin daha sonra bu durumdan pişman olduğunu da aktardı. Vatandaşın bölge ile ilgili dile getirdiği problemlerin ancak kentsel dönüşümle son bulacağını vurgulayan Başkan Tiryaki, sözlerine şöyle son verdi:

“Altındağ’ın en ücra noktaları bile dönüşüme uğradı. Bence bu bölgede dönüşüm çoktan başlamalıydı. İlçede yaptığımız kentsel dönüşüm çalışmaları ortada. Gidin diğer mahallelere bakın. Bugüne kadar kimsenin evini zorla yıkmadık, yıkmayız da.”

Önümüzdeki süreçte hem Türkiye’nin hem Altındağ’ın daha müreffeh daha huzurlu olacağına inandığını aktaran Veysel Tiryaki, Türkiye’deki gelişime paralel olarak Altındağ’daki değişimin de hızlanarak süreceğine dikkat çekti.

Başkan Tiryaki, program sonrasında resim atölyelerini gezdi ve kültür merkezi kreşindeki çocukları oyuncaklarla sevindirdi.
Kaynak: İHA