Artvin'de Kan Bağışı

Artvin Defterdarlığı, 'Kan Ver, Hayat Ver' kampanyası kapsamında Kızılay'a kan bağışında bulundu.

Artvin Defterdarı İbrahim Bayraktar ve kurum personeli 28’incisi kutlanan Vergi Haftası etkinlikleri kapsamında toplumda farkındalık uyandırmak amacıyla Artvin Valiliği önünde Türk Kızılay'ı tarafından 'Kan Ver, Hayat Ver' kan bağışı kampanyasına katılarak kan bağışında bulundu.

Defterdar Bayraktar, yaptığı açıklamada, Vergi Haftası etkinlikleri kapsamında değişik faaliyetlerde bulundukları belirterek, kan bağışı kampanyasına katıldıklarını söyledi.

Kan Bağışçısı Kazanım Uzmanı Burçak Şen Çiğdem ve Ekip Başkanı Dr. Barış Kirmanoğlu, 6 günde Artvin'de 300 ünite kan toplandığını vurgulayarak, kan bağışı konusunda gösterdiği duyarlılıktan dolayı herkese teşekkür etti.

Çiğdem, Doğu Karadeniz Bölge Kan Merkezine bağlı olarak Artvin, Gümüşhane, Rize, Giresun ve Trabzon ilinde 20 gündür kan bağışı toplandığını belirterek, 'Kan acil değil sürekli devam eden bir ihtiyaçtır. İnsanlarımız kanın acil bir ihtiyaç olduğunu düşünüyor ancak şunu unutmayalım ki kan sürekli bir ihtiyaçtır. Bir ünite kan 3 kişiye hayat veriyor. Bu bilinci daha fazla yangınlaştırmamız gerekiyor. 6 günde Artvin'de 300 ünite kan toplandı. Bu standartların üzerinde bir sayı. Kan bağışında bulunan tün Artvinli vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bugün de Artvin Defterdarlığı toplu olarak gelip kan bağışında bulundu. Kan veren herkese teşekkür ediyorum.' ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA