Anayasa Değişikliği Referandumuna Doğru

Türkiye'nin Malezya büyükelçiliğinde seçmen kayıt işlemleri tamamlandı.

KUALA LUMPUR – Türkiye’nin Malezya büyükelçiliğinde 16 Nisan’da gerçekleştirilecek anayasa referandumu dolayısıyla kayıt işlemleri tamamlandı.

Türkiye'nin Kuala Lumpur Büyükelçisi Başak Türkoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 'Vatandaşlarımızın demokrasi inancı ve vatandaşlık bilinci ile görevlerini yerine getirme arzu ve isteklerine tanık olmaktan memnuniyet duyuyorum.' ifadesini kullandı.

Aralarında Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV) tarafından konuk edilen öğrencilerinin de bulunduğu tüm Türk vatandaşlarının elçiliğe gelerek kayıt yaptırdıklarını söyleyen Büyükelçi Türkoğlu, Türk vatandaşlarının demokrasi inancı ve vatandaşlık bilinci ile görevlerini yerine getirme arzu ve isteklerine tanık olduğu için memnuniyetini dile getirdi. Büyükelçilik olarak cumartesi ve pazar günü de kapılarını Türk vatandaşlarına açarak kayıt işlemlerini gerçekleştirdiklerini belirten Büyükelçi Türkoğlu, 'Malezya’da oy verme işleminin yapılıp yapılmaması Yüksek Seçim Kurulunun kararına bağlı. 10 Nisan’da bu kararın açıklanmasını bekliyoruz. Bu nedenle, Malezya’daki vatandaşlarımızın büyükelçiliğin Facebook sayfasından gelişmeleri takip etmelerinde yarar var.' şeklinde konuştu.

Büyükelçilikte 18-26 Şubat arasında halk oylaması için yapılan adres kayıt işlemlerine Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV) tarafından Malezya’da ağırlanan 213 öğrenci de katıldı.

Öğrenciler, Liderlik ve Kültürel Değişim Programı çerçevesinde 15 Mayıs'a kadar Kedah eyaletinde bulunan Albukhary Üniversitesinde dil, kültürel değişim ve iş dünyası başlıkları altında düzenlenen çeşitli programlara katılacak.

TÜRGEV adına Malezya’da bulunan Sami Serdar ise yaptığı açıklamada, söz konusu programın amacının farklı coğrafyaları ve kültürleri bir araya getirerek farklılıkların artısını ortaya koymak olduğunu belirterek, “Katılımcı öğrencilerin burada geliştirecekleri dostluk ve kardeşlik ile bu farklılıklarını özümsemelerini hedefliyoruz.” dedi.

Serdar, '16 Nisan’da yapılacak referandumun ülke için öneminin farkında olan, Türkiye hasreti ile dopdolu 213 Türk arkadaşımız, referandumda oy kullanmanın vatandaşlık görevi ve tarihi bir misyon olduğu bilinciyle Kuala Lumpur Büyükelçiligimize gelerek referandumda oy kullanabilmek için kayıt işlerini tamamladılar.' dedi.

Kaynak: AA