Ak Parti İl Başkanı Mete, Hakkında Basında Çıkan İddialara Cevap Verdi

AK Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete, Marmaris’teki yerel bir gazete Turizm Bakanlığı’ndan şahsına ait imar planlarını onaylattığını iddiası ile yayınlanan habere basın toplantısı düzenleyerek cevap verdi.

Ak Parti İl Başkanı Mete, Hakkında Basında Çıkan İddialara Cevap Verdi
Marmaris’teki günlük yayın yapan yerel bir gazete, AK Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete’nin Turizm Bakanlığı’ndan şahsına ait imar planlarını onaylattığını ileri sürmüş, siyasi kimliğini kullanarak kişisel kazanımlar elde ettiğini iddia etmişti.

Kadem Mete, bu haber üzerine basın toplantısı düzenledi.

Mete, 1994 yılında Gölenye Yapı kooperatife ev sahibi olmak için üye olduğunu belirtti.

Mete, kooperatife ait evrakları basın mensuplarıyla paylaştığı toplantıda iddialara yanıt verdi.Kadem Mete, 2006 yılında kooperatif başkanı olduğunu kaydetti.

O günden bu zamana kadar iktidar partisinin ilçe ve il başkanlığı yaptığını ancak kooperatif arazisiyle ilgili sorunları çözemediğini söyleyen Mete, siyasi kimliğini kullanarak kişisel kazanımlar elde ettiği iddiasına tepki gösterdi.Kadem Mete , Kooperatif arazisiyle ilgili yazışmalar hakkında bilgi verdi. Kooperatif alanının turizm alanı olduğunu öğrendikten sonra Kültür ve Turizm Bakanlığı’na başvuruda bulunduklarını kaydetti.

Bakanlığın burayı Eko turizm alanı olarak belirlediğini ifade etti.

21,10,2016 tarihinde planın onayladığını açıkladı.

Kadem Mete, plana itirazlar olduğunu ve bu sürecin ardından araziyle ilgili imar durumunun netlik kazanacağını kaydetti.

Mete, Marmaris’te kırsal mahallelerde yaşanan imar sorunlarının giderilmesi için en çok çaba harcayan siyasetçilerden biri olduğunu savundu. Zilliyetli arazilerle ilgili bir heyetin Marmaris’e geldiğini ve sorunun giderilmesiyle ilgili bir rapor hazırladıklarını anlattı. Kadem Mete, bu sorunla ilgili kanun teklifi hazırlanması gerektiğini ifade etti.

.

Ak Partili Mete, İl Başkanı olduktan sonra Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar’ın Fen İşleri Müdürüyle birlikte kendisini ziyaret ettiğini anlattı. Bu ziyarette ilçenin imar sorununun konuşulduğunu söyledi.

Hazırlanan planın kendilerine gönderilmesini istediklerini , bu konuda gerekirse birlikte hareket edebileceklerini konuştuklarını aktardı. Daha sonra imar planının askıya çıktığını öğrendiğini söyledi.

Kadem Mete, Marmaris için birlikte hareket etmeye hazır olduklarını ifade etti.

Kaynak: İHA