Ağrı'da Kömür Boşaltan İşçilerin Ekmek Mücadelesi

Soğuk havaların etkili olduğu Ağrı’da işçiler Tır’larla gelen kömürleri boşaltarak evlerine ekmek götürme mücadelesi veriyor.

Ağrı'da Kömür Boşaltan İşçilerin Ekmek Mücadelesi
Sibirya soğuklarının yaşandığı Ağrı’da son zamanların en soğuk ve en uzun kışı yaşanıyor. Kente Tır’larla gelen kömürleri sırtında boşaltan işçiler evlerine ekmek götürme mücadelesi veriyor. El ve yüzleri kömür tozu tutan işçiler soğuk havaya rağmen çalışıyorlar. 29 Ekim Caddesinde kömür boşaltan işçilerden Hidayet Acar, kışın çok çetin geçtiğini havaların soğuk olmasından dolayı çoğu zaman çok zor şartlarda çalıştıklarını söyledi.

Dondurucu soğuklara rağmen sabahın erken saatlerinde kömür boşalttıklarını söyleyen Acar, ”İlk önce bunu diyeyim, Ağrı çok soğuk donuyoruz. Burada iş imkânı yok, haftada bir iki kez kömür boşaltma işi oluyor. Kömür satıcıları bizi çağırıyor, bizde gelip kömürü boşaltıp geçimimizi sağlıyoruz” dedi.

Ağrı’da yapabilecekleri başka işler olmadığını aktaran Acar, “Burada yapabileceğimiz başka bir iş yok, her gün iş bulamıyoruz. İş olduğu zaman kömür satan esnaf bizi çağırıyor, haftada üç gün iş oluyor. Çalıştığımız zaman yevmiye olarak 50-60 Türk lirası alıyoruz. İş varsa çalışıyoruz, olmazsa açız” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA