'28 Şubat'tan 15 Temmuz'a Türkiye Sempozyumu'

AK Parti MKYK Üyesi Alkış: 'Bu kadar alenen inanan insanların mağdur edildiği başka bir dönem olmamıştı. Onun içerisindeki kirli hücreler 15 Temmuz’a kadar bunu sürüklediler'

AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) üyesi Zeynep Alkış, 'Bu kadar alenen inanan insanların mağdur edildiği başka bir dönem olmamıştı. Onun içerisindeki kirli hücreler 15 Temmuz’a kadar bunu sürüklediler.' dedi.

Diyarbakır Eğitim Bir Sen ve Genç Memur Sen tarafından Dicle Üniversitesi (DÜ) İlahiyat Fakültesi konferans salonunda “28 Şubat’tan 15 Temmuz’a Türkiye Sempozyumu” düzenlendi.

AK Parti MKYK Üyesi Alkış, 28 Şubat’ın üzerinden 20 yıl geçtiğini belirterek, post modern darbe ile Türkiye’nin, Orta Doğu’nun ve İslam coğrafyasının birliğinin Türkiye üzerinden bozulmaya çalışıldığını söyledi.

Post modern darbenin en ac tarafı o gün özellikle başörtülü ve inançlı insanların cezalandırılarak mağduriyetler yaşatıldığını dile getiren Alkış, 28 Şubat’ın ardından iktidara gelen AK Parti hükümetiyle beraber demokrasi ve özgürlükler alanındaki açılımlar sayesinde kirli oyunların ortaya çıktığını anımsattı.

28 Şubat’ın içerisinde FETÖ yapılanmasının olduğunu işaret eden Alkış, şöyle konuştu:

'Bu kadar alenen inanan insanların mağdur edildiği başka bir dönem olmamıştı. Onun içerisindeki kirli hücreler 15 Temmuz’a kadar bunu sürüklediler. 15 Temmuz’a kadar bu 20 yıllık süre içerisinde güçlenme dönemlerini din üzerinde yaptılar. Kendi kurdukları vakıflar, üniversitelere, yurtlar ve ticari kurumlarla bu şebeke şekillendi. 15 Temmuz’da ihanetlerini belli ettiler. 28 Şubat, 15 Temmuz’un farklı bir yansıması ve patlaması.'

- '15 Temmuz, 28 Şubat'ın darbeler parantezinin kapatıldığı gecedir'

Uluslararası Medya Enformasyon Derneği (UMED) Başkanı Aslan Değirmenci ise 28 Şubat’ın açık bir askeri, yargı ve medya darbesi olduğunu söyledi.

Değirmenci, bu darbenin bin yıl süreceğine iddia edenlerin 15 Temmuz gecesi sahadan, sokaktan ve karargahtan süpürüldüğünü aktararak, şöyle konuştu:

'15 Temmuz, 28 Şubat’ın darbeler parantezinin kapatıldığı gecedir. 12 saatte vesayetçilere, darbecilere, FETÖ’cülere, 28 Şubatçılara bu millet ayağa kalkarak gerekli dersi vermiştir. Bu dersin bugünden itibaren sahada biz panellerde yaşıyoruz. Düne kadar 28 Şubat’ın üniversitelerde ve kamuya ait kurumların konferans salonlarında konuşamıyorduk, gündeme getiremiyorduk. 15 Temmuz’da ayaklanmaya destek olan gazeteciler, 28 Şubat’ta da sahalardaydı. Apoletli medya dediğimiz aynı 15 Temmuz öncesi algı yönetimiyle ilgili psikolojik harp yönetimleriyle darbeye zemin hazırlamakta görev almışlardı.”

15 Temmuz’da medyanın büyük bir sınav verdiğini ve bu sınavı başarıyla geçtiğini vurgulayan Değirmenci, '79 milyon nasıl yüreklerine birleştirdiyse, medyamızda yüreklerini birleştirerek 15 Temmuz’da dirayetli bir duruş sergileyerek FETÖ’cülerin süpürülmesine büyük destek oldular. Biz bu duyarlılığın devam etmesini istiyoruz. Bugün bazı gazeteler “karargah rahatsız” şeklinde manşetler atarak 28 Şubatçılara destek verdiklerini bilmesi gerekiyor. Gazeteciler, sivil siyasete hizmet etseler çok daha iyi olur.' ifadelerini kullandı.

- 'Bugün Türkiye bu prangalardan çok şükür kurtulmuş oldu'

Adaleti Savunanlar Stratejik Araştırmalar Merkezi (ASSAM) Orta Doğu Uzmanı Ersan Ergür, 28 Şubat’ın milletin iradesinin gasbedildiği bir darbe olduğunu söyledi.

28 Şubat’ın 15 Temmuz darbe girişimini icra eden FETÖ terör örgütünün teşkilatlanmasına ve kadrolara sızmasına alan açtığını belirten Ergür, '28 Şubat sürecinde başörtüsüyle gündeme gelen o süreç aslında milletin milli ve manevi duygularının köreltilmesi ve bunun önüne geçilmesi için bir girişim olduğu aşikardır.' dedi.

15 Temmuz ve 28 Şubat’ın düşünce yapısının benzer olduğunu aktaran Ergür, her iki grubu aynı kişilerin idare ettiğini aktardı.

Ergür, şunları kaydetti:

'Bugün Türkiye bu prangalardan çok şükür kurtulmuş oldu. Cerablus’ta Türkiye’nin güneyinde bir hat oluşturarak Türkiye ile İslam ülkelerinin irtibatını kesmek isteyen yapı 28 Şubat ve 15 Temmuz oluşumunu destekleyen yapılardır. Türkiye, Cerablus’a girerek bu oyunu bozdu. Türkiye bundan sonra kendi öz benliğinden çıkan ordusuyla oyun kurulan bir ülke değil, oyun kuran bir ülke konumuna geçecektir.”

Sempozyuma, DÜ Rektörü Prof. Dr. Talip Gül'ün yanı sıra çok sayıda davetli de katıldı.
Kaynak: AA