28 Şubat'ın 20. Yılı

İSTOK Dönem Başkanı Dayhan: '28 Şubat'ta başörtüsüne uzanan eller hala daha cezasını bulmuş değilken milletimiz, 15 Temmuz darbe girişimi ile bir kez daha sarsılmıştır' 'Bu yapılan saldırılar milletimizi yıkmak yerine daha da birbirine kenetlemiş ve güçlendirmiştir'.

İzmir Sivil Toplum Kuruluşları (İSTOK) Dönem Başkanı Cüneyd Dayhan, 28 Şubat süreci ve 15 Temmuz darbe girişiminin milleti yıkmak yerine daha da güçlendirdiğini söyledi.

Dayhan, Dokuz Eylül Gençlik Derneğinde yaptığı açıklamada, 55 sivil toplum kuruluşunun oluşturduğu İSTOK'un her zaman mazlumun yanında, zalimin karşısında yer aldığını belirtti.

İSTOK bileşenlerinin 'halkın önündeki haksız engelleri kaldırmak' amacıyla bir araya geldiğini vurgulayan Dayhan, silahlı bürokrasinin 20 yıl önce başta Necmettin Erbakan olmak üzere tüm Türkiye'yi ablukaya almak, toplumu resmi ideolojinin elinde rehin tutmak istediğini söyledi.

Kamuoyunda '28 Şubat Davası' olarak bilinen yargılamanın sürdüğünü anımsatan Dayhan, '28 Şubat'ta başörtüsüne uzanan eller hala daha cezasını bulmuş değilken ne yazık ki o darbeyi en acı şekliyle yaşayan milletimiz 15 Temmuz darbe girişimi ile bir kez daha sarsılmıştır. Bu yapılan saldırılar milletimizi yıkmak yerine daha da birbirine kenetlemiş ve güçlendirmiştir.' dedi.

Dayhan, darbecilerin icraatlarının her yönüyle tartışıldığını ancak yol açtıkları mağduriyetlerin hala gündeme gelmediğini dile getirerek, şöyle konuştu:

'Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın da dediği gibi 'öldürmeyen darbe güçlendirir'. Bizler nasıl ki mahkeme salonlarında 28 Şubat'ın hesabını soruyor, mazlumun hakkını arıyorsak 15 Temmuz'un da hesabını tamamen hukuk kuralları içinde sorup tüm darbecilerin cezalarını çekmeleri için çaba sarf edeceğimizi beyan ederiz. Nitekim bugün şu saatte hemen yanıbaşımızdaki İzmir Adliyesi'nde 15 Temmuz gecesi sala okuduğu için darba maruz kalan Mehmet Kuzgun hocamızın da takipçisi olacağız.'
Kaynak: AA