Van Ticaret Borsasında Hizmet Beş Yıldızlı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) 12. Dönem Akreditasyon Sertifika Töreni, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun katılımıyla gerçekleşti.

Van Ticaret Borsasında Hizmet Beş Yıldızlı
TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun açılış konuşması ile başlayan törende; Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci de önemli açıklamalarda bulunarak, oda borsaların geçmişteki ahilik geleneğini sürdüren birimler olduğuna dikkat çekti.

Konuşmaların ardından 12. Dönem sürecinde 26 oda ve borsa daha 5 yıldızlı olmaya hak kazandı. Van Ticaret Borsası (VANTB) Yönetim Kurulu Başkanı Enver Memduhoğlu da; yönetim ve meclis kurulu üyeleri ve personellerinden oluşan ekibi ile törendeki yerini aldı.

VANTB’den yapılan açıklamada ise; borsanın, akreditasyon sistemi kapsamında yürüttüğü çalışmalar neticesinde yüksek seviye sertifika ve plaket almaya hak kazandığı belirtildi. Açıklamada, “Van Ticaret Borsası olarak 5 yıldızlı hizmet kalitesine ulaşmış olmanın gururunu yaşıyoruz. Oda ve borsalarda kurumsal kapasitenin arttırılması ve hizmet kalitesinin iyileştirilmesi amacıyla TOBB tarafından başlatılan 12. Dönem sertifika sürecine biz de katıldık ve yaklaşık bir yıl süren yoğun ve özverili çalışmalarımız neticesinde, ilk başvurumuzda yüksek seviyede B Sınıfı akredite olmayı başardık. Van Ticaret Borsasının en önemli amacı, hizmet kalitesini akreditasyon sistemi ile entegre edip en üst düzeye çıkarmak ve örnek borsa olmaktır. Süreç bizim için asıl şimdi başlıyor. Oluşturacağımız sistem bizden sonraki yönetimler için de yol gösterici olacak. Akreditasyon çalışmalarımızda bilgi ve deneyimlerini bizlerle paylaşan kıymetli hocamız Dr. Yüksel Vardar’a, meclis ve yönetim kurulumuza, itina ve özveri ile çalışan tüm ekibimize teşekkür ediyoruz. Bu başarı hepimizin. Ayrıca tören sonrası ekibimizi makamında ağırlayan Rifat Hisarcıklıoğlu ile samimi bir havada geçen sohbette, projelerimize destek sözünü aldık” denildi.
Kaynak: İHA