'Tut Elinden Mazlumun'

İnsan ve Medeniyet Hareketi ile İnsan Vakfı, Suriyeli kadın ve çocuklara yönelik 'Tut Elinden Mazlumun' sloganıyla yardım kampanyası başlattı.

İnsan ve Medeniyet Hareketi (İMH) ve İnsan Vakfınca, Suriyeli kadın ve çocuklara yönelik yardım kampanyası başlatıldı.

İMH Hanımlar Birimi Başkanı Meryem Terzi, konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'deki Suriyeli kadın ve çocuklar için 'Tut Elinden Mazlumun' sloganıyla başlattıkları kampanya kapsamında 20 Mart'a kadar toplanacak yardımların Kilis ve Hatay'daki kadınlara teslim edileceğini belirtti.

Suriyelilerin ihtiyaçlarının karşılanmasına yardımcı olmayı görev kabul ettiklerini vurgulayan Terzi, şöyle devam etti:

'Biz İnsan ve Medeniyet Hareketi çatısı altında bulunan kadınlar, Suriyeli kadınların ihtiyaçlarını ve sorunlarını tahmin edebiliyor, onları anlayabiliyoruz. Bu zor günlerde Hatay ve Kilis'te ikamet eden Suriyeli hanımları ziyaret etmek ve onlara bölgeden gelen bilgiler doğrultusunda en çok ihtiyaç duydukları malzemeleri ulaştırmak istedik. Bir kadının en önemli ihtiyacı hijyen paketleri. İçinde hijyenik kadın bağı, el kremi, sabun, şampuan gibi kadına özel malzemelerin bulunduğu paketler oluşturmayı hedefliyoruz.

Bölgede arkadaşlarımızın tespit ettiği önemli eksiklerden biri tesettür giysi ve çamaşır. Suriyeli hanımların talebi bu yönde. Biz de elimizden gelen desteği vererek kardeşlerimize ferace, çorap, iç çamaşırı ve muhtelif kadın ve çocuk giysileri götüreceğiz. Üreticilerin, toptancıların ve mağaza sahiplerinin bu anlamda desteklerini bekliyoruz. Bir annenin hayattaki tek önceliği evlatlarıdır. Suriyeli annelere, bebekleri için mama ve bebek bezleri de götüreceğiz.'

Terzi, üretici, toptancı ve satıcıların kampanyaya toplu malzeme bağışlayabileceğini aktararak, 'Projenin yardım organizasyonu kısmında İnsan Vakfı ile iş birliği yapıyoruz. Hayırseverler projeye, 'www.insanvakfi.org.tr' adresinden bağış yaparak, İnsan Vakfı hesap numaralarına havale ve EFT yaparak ya da KADIN yazıp 1471'e SMS atarak bağış yapabilirler.' ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA