Turgutlulu Kadınlara Sağlık Semineri

Manisa Büyükşehir Belediyesi, kadınlara yönelik olarak pozitif ayrımcılık uygulamalarını sürdürüyor. Bu kapsamda Turgutlu Halil Kale Fen Lisesi Konferans Salonunda seminer düzenlendi. Kadınların, yaş gruplarına göre vücutlarında meydana gelen değişiklikler ve bu değişikliklere yönelik olarak merak ettiği sorular Ebe Gülşah Filiz tarafından yanıtlandı.

Turgutlulu Kadınlara Sağlık Semineri
Manisa Büyükşehir Belediyesi, “Kadın Sağlığı” seminerlerini düzenlemeye devam ediyor. Bu kapsamda Turgutlu ilçesinde de seminer düzenlendi.

Halil Kale Fen Lisesi Konferans Salonunda düzenlenen seminerin konuşmacılığını Manisa Büyükşehir Belediyesi bünyesinde görev alan Ebe Gülşah Filiz yaptı. Turgutlulu kadınların ilgi gösterdiği seminerde Dünya Sağlık Örgütü’nün kabul ettiği sağlık kavramı doğrultusunda bilgiler verildi.

Ebe Gülşah Filiz, “Dünya Sağlık Örgütü sağlığı yalnız hastalık ve sakatlığın olmaması değil bedenen, ruhen ve sosyal yönden tam bir iyilik hali olarak tanımlamaktadır. Buradan yola çıkarak, risk altından olsun olmasın tüm kadınları bu konuda bilinçlendirmek, yaş gruplarına göre bedenlerinde ortaya çıkan değişikliklerle ilgili adaptasyon süreçlerini konuşmak ve merak ettikleri kadın hastalıkları ve sağlığı ile ilgili soruları yanıtlamak için Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak bu semineri düzenledik” dedi.

Kaynak: İHA