Suriyeli Çocuklar Bu Kez Tiyatro Oyunu İle Duygulandırdı

Suriyeli çocukların sahnelediği ‘Goncalar Solmasın’ adlı tiyatro oyunu izleyenlere duygusal anlar yaşattı.

Suriyeli Çocuklar Bu Kez Tiyatro Oyunu İle Duygulandırdı
Adıyaman Gençlik Merkezi ve Suriye Yenilik Eğitim Kültür Derneğinin (NAHDA) organizasyonuyla sahnelenen tiyatro büyük ilgi gördü. Gençlik Merkezi salonunda sahnelenen ‘Goncalar Solmasın’ adlı tiyatro oyununda 21 Suriyeli çocuk sahne aldı.

Tiyatro oyununda ülkelerindeki iç savaş nedeniyle yaşadıkları dram, Türkiye’nin ensarlığı ile muhacir ilişkileri anlatıldı. Tiyatro oyunu hem Türkçe hem de Arapça seslendirildi. Davetlilerin büyük beğenisini toplayan tiyatroda duygusal anlar yaşandı. Tiyatro gösterisinin sonunda dans gösterileri sunuldu.

Suriye Yenilik Eğitim Kültür Derneği Başkanı Amer Alnmr, insanların birbirlerini anlamaları, iletişim kurmaları, karşılıklı bilgi ve tecrübelerin paylaşımı ve Türk-Arap halkı arasındaki ilişkileri güçlendirmek amacıyla bu tür faaliyetleri gerçekleştirdiklerini söyledi.



Başkanı Amer Alnmr, “Bir vatan kaybetme duygusu hiç eksilmeyen Suriyelilerin yaşadıkları bu süreci etkili bir şekilde dünyaya duyurmayı, bilimsel etkinlikler ve sosyal dayanışma araçlarını silahların gücüne karşı kullanmayı tercih ediyoruz. Enkazdan çıkarılan ve yaraları kanayan Omran’ı ve benzer olayları topluma unutturmamak amacıyla çalışmalarımız devam ediyor. Başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Türkiye Cumhuriyeti yetkililerine olmak üzere bu güne kadar bizlere her türlü desteği sağlayan Türk kardeşlerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Gençlik Merkezi Müdürü Fikret Keleş, ise Türkiye’nin ensar görevi gördüğünü ve Suriyeli kardeşlerine sahip çıktığını ifade ederek, sahnelenen tiyatro oyunu ile Suriyeli çocukların yaşadıklarını anlatmak istediklerini söyledi.

Kaynak: İHA