Selamlık Sohbetlerinde Hayati İnanç, Aşk Kalbe Düşünceyi Anlattı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı, Selamlık Sohbetleri etkinlikleriyle birbirinden önemli isimleri ağırlamaya devam ediyor. Bu ay ki söyleşi programında Hukukçu–Yazar, Televizyon programcısı ve Sunucu Hayati İnanç konuk oldu.

Selamlık Sohbetlerinde Hayati İnanç, Aşk Kalbe Düşünceyi Anlattı
Büyük, küçük her yaştan vatandaşın katıldığı programda, gerçek aşkın ne olduğu ve yapılması gerekenler anlatıldı. Serdar Tuncer kendine has yorumu ve üslubuyla şiirler okurken, zaman zaman esprileriyle de misafirleri güldürdü. İnanç, Divan Edebiyatı’ndan da ilahi aşkla ilgili dizeler okudu. Aşkla ilgili konulara değinen Tuncer, "Kişi sevdiğini anar andığını sever. Uyanır uyanmaz ilk kalbine ne düşüyorsa kişi onu sever" sözlerini aktardı. Taşlıcalı Mehmet Gazi’nin şiirini de seslendiren Tuncer, Leyla ile Mecnun aşkını örnek vererek, "Leyla ve Mecnun’un kahramanı Leyla’nın babasıdır, eğer babası Leyla’yı Mecnun’a verseydi ne Leyla olurdu ne de Mecnun” sözleriyle özetledi. Hayati İnanç da insanın üç türlü acıktığını ifade ederek, “Karnı acıkır yemek ile doyar, kafası acıkır bilgiyle dolar, kalbi acıkır aşk ile doyar” dedi.

Şeyh Galip’ten, Yunus Emre’den, Baki Yahya Kemal Beyatlı’dan şiirler okudu. Sultan Mahmut Gazneli, Kanuni Sultan Süleyman, Şair Baki’den bahseden İnanç, çelik gibi bir adam olduğundan bahsettiği Yavuz Sultan Selim ile ilgili de Sina Çölü’nü anlattı.

Programın sonunda, Araban Kaymakamı Muhammed Usame Soysal tarafından Serdar Tuncer ve Hayati İnanç’a yöresel hediyeleri takdim edildi.
Kaynak: İHA